Let’s Cook – Fruit Factory

De Let’s Cook Fruit Factory van Goliath is een speelgoed keukenmachine waarmee kinderen zelf actief kunnen zijn in de keuken. Met dit apparaat kan je zoon of dochter in een handomdraai genieten van een gezond zelfgemaakt sapje, smoothie of zelfs ijsjes. Dit speelgoed is bedoeld voor kinderen van 5 jaar en ouder en is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2012. Er zijn trouwens ook allerlei andere Let’s Cook keukenapparaten voor kinderen.

Bij ons zijn de kinderen dol op het maken van sapjes, ijsjes en milkshake. Dat doen we nu meestal met mijn blender, aangevuld met bijvoorbeeld losse ijslolly vormpjes. Vooral de blender is een apparaat waar mijn dochters van 3 jaar, 5 jaar en 7 jaar echt niet zelf mee aan de slag mogen. Alleen op het knopje drukken, zal maar zeggen… De Fruit Factory is een keukenmachine welke speciaal ontwikkeld is voor kinderen. Hij is zeer eenvoudig in gebruik, maar vooral aan de veiligheidsaspecten merk je dit. Zo werkt deze machine op batterijen zodat je kind niet met een stekker en stopcontact in de weer hoeft. Maar ook het apparaat zelf heeft twee belangrijke veiligheidskenmerken. Allereerst zit er een veiligheidsgrill bovenop de blender mengkom die niet verwijderd kan worden. Dit is een soort van rooster waardoor je de stukjes fruit in de kom doet. Dit rooster voorkomt dat de vingers van de kinderen bij de scherpe snijmesjes kunnen komen. Daarnaast kan de motor van dit apparaat niet aangezet worden zodra de mengkan uit het basisstation is verwijderd. Dit alles is een fijn idee. Het apparaat is dus echt kindvriendelijk; de wat oudere kinderen kunnen hiermee echt zelf aan de slag.

Het apparaat is dus veilig te gebruiken door kinderen en ook erg gebruiksvriendelijk. Vooral dat de mengkom bovenaan vast zit aan het basisstation zodat je kind zonder te morsen de sap, smoothie of ijsmengsel in een beker of de ijsvormpjes kan gieten, is ideaal. Het reinigen is zoals bij elk keukenapparaat een klus die zorgvuldig moet gebeuren. Alle onderdelen zijn goed van elkaar los te maken zodat ze individueel schoon gemaakt kunnen worden. In de gebruiksaanwijzing wordt niet gerept over de afwasmachine dus hier durfde ik de losse onderdelen niet in te doen. Maar als je de onderdelen direct na gebruik gewoon gelijk in een warm sopje doet, dan is het schoonmaken goed te doen.

De Fruit Factory is een leuk apparaat voor kinderen die het vinden om te helpen in de keuken. Het apparaat is veilig, handig en van een goede kwaliteit. Doordat de kinderen echt zelf aan de slag kunnen, motiveert dit ontzettend in het maken van deze gezonde drankjes en ijsjes. Erg leuk!

Let op: voor het gebruik van dit apparaat heb je 4x een 1.5V AA batterij nodig. Als je kind hiermee gelijk aan de slag wilt, vergeet dan dus niet om deze in huis te halen. Net als natuurlijk fruit en eventueel yoghurt of bijvoorbeeld melk en vanille-ijs voor een zelfgemaakte milkshake.

Bestel dit product hier>>
Bekijk hier alle Let’s Cook kinderproducten>>

 

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe bevalt de JB3060 blender van Braun? Wij probeerden hem uit!

De JB3060 blender van Braun is uitgeroepen tot Beste uit de Test door de Consumentenbond …