De week van 26 oktober – 02 november 2014 [persoonlijke blog]

Wederom een hectische week, met onverwacht leed, maar ook fijne momenten.

Privé

Gekneusde knie
Even was het schrikken: mijn jongste zoon kwam huilend uit school en kon niet meer op zijn linkerbeen staan. Hij is een erg actief jongetje, wat graag overal op klimt en af springt en ditmaal was een sprong over een muurtje niet helemaal goed gegaan en was hij recht op zijn knie terecht gekomen. Gelukkig konden we vlot bij de huisarts terecht en bleek het “alleen maar” een gekneusde knieschijf te zijn. Even rustig aan doen, dus lekker met een boek in een ‘bankbedje’!

zere-knie-trotse-moeders

89
Zoals in het verslag van vorige week al te lezen was, werd mijn lieve schoonmoeder (“mamsie”) op 26 oktober 89 jaar. En we hebben het geluk dat we dat met een bijna complete familie konden vieren. We hebben met 20 mensen van een heerlijke High Tea genoten. Het weer zat mee, de kleinkinderen en achterkleinkinderen van de jarige konden lekker buiten spelen en het was vooral genieten van het samen-zijn. Behalve tekeningen, gedichten was er ook een eigengemaakt kunstwerk op Minecraft voor de jarige:

Screenshot 2014-11-01 at 06.52.23

Shadowland
Mijn schoonmoeder was niet de enige jarige in deze week. Ook mijn eigen moeder was jarig, op donderdag 30 oktober. De dag ervoor kwamen zij en mijn vader gezellig naar ons toe en hebben we een gesmuld van Oorlogstaart (recept van blogger Sigrid). Aan het eind van de middag zijn mijn moeder en ik naar Utrecht gereden waar we eerst heerlijk gegeten hebben waarna we genoten hebben van de onvergetelijke voorstelling Shadowland (lees <hier> de recensie van deze voorstelling).

Screenshot 2014-10-30 at 16.34.54

Molly
We hebben een hele lieve hond, een Drentsche Patrijshond die “luistert” naar de naam Molly. Met haar 12,5 jaar is ze inmiddels wat doof, maar voorheen had ze al een selectief gehoor, dus het verschil is niet zo groot…. Af en toe kom je thuis, of, zoals zondagochtend, beneden en dan kun je gewoon zien dat ze iets heeft uitgespookt. Geloof de boeken niet hoor, dat honden na afloop meteen weer vergeten dat ze iets gedaan hebben wat niet mag! In dit geval was mijn tas geplunderd, de zakdoekjes waren versnipperd, het LOOM-apparaatje van mijn dochter ook en van een muesli koekje was alleen de verpakking over…. En Molly had als trofee mijn allergie-neusspray mee naar haar mandje genomen.

Molly-trotse-moeders
Nee, hoor, ik heb ECHT niets gedaan….

 

Zakelijk

Speelgoed van het jaar
Volgende week wordt bekend welk speelgoed de titel “Speelgoed van het Jaar 2014” krijgt. In aanloop naar deze verkiezing is er op de website van Trotse Moeders van een groot aantal items, in diverse leeftijdscategorieën, besproken waarom dit speelgoed genomineerd is. Klik op onderstaande afbeelding om een overzicht van dit speelgoed te bekijken:

speelgoed-van-het-jaar-2104-trotse-moeders-klik

Robbie Williams
Terwijl zijn vrouw Ayda aan het bevallen was van hun zoon, vermaakte Robbie Williams zichzelf en zijn fans met video’s waarop hij zingt en danst. Met name Trotse Moeders reageerden minder positief op deze manier van steunen tijdens een bevalling, maar voor de fans van Robbie was het genieten en de video’s gingen al snel viral op Social Media. Wil je deze video’s bekijken, klik dan hier >>>>

Screenshot 2014-10-28 at 06.43.46

 

alle-winactie-trotse-vaders-trotse-moeders

Van Gogh museum
Deze week heb ik koffie gedronken met mensen van het Van Gogh museum. We gaan een hele prettige samenwerking tegemoet, daarover lezen jullie uiteraard in de toekomst meer! Na het gesprek heb ik zelf nog even genoten van de prachtige collectie in het museum en zo is een zakelijke afspraak niet alleen gezellig maar ook indrukwekkend geweest.

van-gogh-museum-herfst-trotse-moeders

Lees hier het verslag van vorige week >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …