Feestelijke middag in Artis op uitnodiging van King Julien [verslag]

King Julien, wie kent hem niet…..

Deze vrolijke koning uit de Madagascar films heeft nu een eigen animatieserie. En aangezien bescheidenheid niet een woord is wat bij deze ringstaartmaki past, pakte Koning Julien flink uit ter gelegenheid van de Sneak Preview van deze Netflix Original serie die vanaf 19 december 2014 op Netflix te zien zal zijn.

Allereerst was er de onweerstaanbare uitnodiging:

Screenshot 2014-12-07 at 16.46.25

En toen het feest zelf. Om te beginnen kregen we een fantastische rondleiding door Artismedewerkers waarbij we uitleg kregen over verschillende dieren die in Madagascar leven. Erg leerzaam, zowel voor de kinderen als voor mij. Ik kan nu aan de stand van de neusgaten zien of een aap oorspronkelijk uit Zuid-Amerika of uit Afrika komt om maar eens iets te noemen!

Netflix-julien-artis-trotse-moeders-01Netflix-julien-artis-trotse-moeders-02

Vervolgens mochten we over een (uiteraard groene) loper naar een feestelijk versierde zaal waar allerlei lekkers stond te wachten. Het was meteen gezellig met alle andere Trotse Moeders en hun kinderen.

Netflix-julien-artis-trotse-moeders-03

Voor de kinderen waren er twee workshops waaruit ze konden kiezen: een djembé-workshop (dat wilde mijn jongste zoon wel!) en een dansworkshop onder leiding van choreograaf Vincent Vianen.

Netflix-Artis-Trotse-Moeders-10 Netflix-julien-artis-trotse-moeders-04Netflix-julien-artis-trotse-moeders-05

Mijn dochter vond het allemaal wat te spannend en is lekker gaan knutselen.

Netflix-julien-artis-trotse-moeders-07 Netflix-julien-artis-trotse-moeders-08

En ondertussen konden de “grote mensen” genieten van een High Tea.  Maar de echte hoogtepunten moesten nog komen: optredens van de kinderen op een heus toneel:

Netflix-julien-artis-trotse-moeders-09 Netflix-julien-artis-trotse-moeders-10

En toen de exclusieve première van de eerste aflevering van “All Hail King Julien”. Hiervoor konden de kinderen relaxed op zitzakken plaatsnemen en samen met de aanwezige ouders en pers kijken naar de allereerste aflevering van deze Netflix Original serie, uiteraard met popcorn erbij (en mijn tweeling met de door mijn dochter geknutselde mutsen).

netflix-trotse-moeders-Premiere-All-Hail-King-JulienNetflix-julien-artis-trotse-moeders-12

Aan de reacties van de kinderen te zien, is deze nieuwe animatieserie echt iets om naar uit te kijken. Voor de wat jongere kinderen ging het allemaal iets te snel, zij vonden het wel leuk om te kijken, maar gingen toch ook graag over de zitzakken buitelen en andere dingen doen. De iets oudere kinderen, vanaf een jaar of 6 denk ik, zaten echter 22 minuten lang (zo lang duurt iedere aflevering) geboeid te kijken naar de vrolijke eerste aflevering van “All Hail King Julien”.

Netflix-julien-artis-trotse-moeders-13

En ook voor de aanwezige volwassenen was het leuk om mee te kijken. In een razend tempo kwam er een grappig verhaal voorbij, waarin King Julien van slag raakte doordat in een peiling was gebleken dat één van zijn onderdanen niet tevreden met hem was. Het feit dat 99% wel tevreden was, mocht niet baten en Julien begon een charme offensief wat uiteraard verkeerd uitpakte. Ondertussen kwamen er nog allerlei andere ‘oude-Madagascar-bekenden’ voorbij en gebeurden er enorm veel grappige dingen. Door het hoge tempo van de grappen was het echt erg komisch om mee te kijken. Uiteraard liep het allemaal goed af. Ook goed om te weten: de hele serie is Nederlands gesproken te bekijken.

Netflix-julien-artis-trotse-moeders-11 Netflix-julien-artis-trotse-moeders-14

Deze eerste aflevering, maar ook de andere nieuwe afleveringen van “All Hail King Julien” die vanaf 19 december beschikbaar zijn op Netflix, vormen een afgerond geheel waardoor ze prima per stuk te bekijken zijn. Maar mijn kinderen, die dan net Kerstvakantie hebben, hebben al bedacht dat we eerst popcorn gaan maken en daarna een Koning-Julien-marathon-feestje thuis gaan houden. En wanneer mama dan mee mag kijken, beginnen we de vakantie lekker ontspannen!

netflix-trotse-moeders-King-Julien-Art

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …

Share
Share