DVD Maya de Bij – Het vreemde ei [recensie]

Screenshot 2014-12-23 at 00.51.30Dag allemaal, ik ben Maya de Bij! Waar ik het meest van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Ik beleef de leukste avonturen met mijn vrienden: Shelby de slak, Max de worm … en Willy natuurlijk! Hij is superlui en een echte lekkerbek … Maar hij is mijn allerbeste vriend. Samen gaan we op avontuur! Ga je mee?

Recensie

Toen ik klein was, was Maya de Bij al als tekenfilm serie op televisie. Mijn broertje en ik keken daar vaak naar en ik was dan ook erg blij toen Studio 100 aankondigde een nieuwe Maya de Bij serie te maken.

Screenshot 2014-12-22 at 07.50.23We kregen de DVD “Maya de Bij – Het vreemde ei” toegestuurd ter recensie. Zoals je al in bovenstaand filmpje hebt kunnen zien, is Maya niet meer het getekende bijtje uit mijn jeugd, maar een “3D-animatie” geworden. Even wennen, maar niet lang, want de bekende personages zijn direct herkenbaar.

Screenshot 2014-12-22 at 07.50.51Wat ik wel jammer vind is dat de begintune veranderd is. “Er was een land, ik weet niet waar…. Daar leefde eens een kleine bij…. En die beleefde, het klinkt raar…. Een avontuur voor jou en mij. Dat kleine bijtje had een naam en heette Maya. M – A – Y – A kleine bijtje Maya….“.

En dan met van die hele uithalen: Máááya. Mijn broer en ik zingen het nog wel eens!

Screenshot 2014-12-22 at 07.50.10Maar goed, Maya 2.0 dus. Samen met de kinderen heb ik de hele DVD Maya de Bij – Het vreemde ei gekeken. Achter elkaar, eerlijk gezegd, want de filmpjes zijn prima los van elkaar te bekijken, maar leuk genoeg om achter elkaar te zien.

Screenshot 2014-12-22 at 07.50.39Op de DVD staan 5 verschillende filmpjes en als bonus de clip ‘Zwaaien’van Samson & Gert. De verhaaltjes zijn spannend (voor de doelgroep dan), maar niet te spannend, het tempo ligt niet hoog en de tekeningen zijn erg vriendelijk.

Screenshot 2014-12-22 at 07.49.54Het ziet er allemaal mooi uit, kleurrijk, met veel bloemen. Er komen veel insecten in voor, ieder met hun eigen typische eigenschappen. De vaste kern is altijd een avontuur van Maya en haar vriendje Willy, maar ook andere ‘oude bekenden’ komen regelmatig voorbij. Er zit humor in en alles loopt altijd heerlijk goed af. Een hele vriendelijke DVD om vaak te kijken met (jonge) kinderen.

Maya de Bij – Het vreemde ei
Bekijk op bol.comDVD, animatie, 60 minuten, Studio 100
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …

Share
Share