Wat wil je drinken? Tassimo! [recensie]

Screenshot 2014-05-16 at 10.05.23Wat wil je drinken? Altijd een spannende vraag om te stellen, wanneer je kamer vol visite zit. De één wil koffie, de ander espresso of cappuccino, weer een ander vraagt of je ook cafeïnevrije koffie hebt en dan is er tot ‘wanhoop’ van mijn man ook altijd nog iemand die liever thee drinkt.

Thee zetten is niet zijn hobby (en dan druk ik het zacht uit). Hij drinkt het zelf zelden, en dan alleen de ‘echte thee’zoals hij dat noemt (Earl Grey en zo), maar zowel ik als de meeste theedrinkende mensen die hier over de vloer komen, drinken liever thee die niet is gebaseerd op zwarte thee.

cupje plaatsen
cupje plaatsen

Dus, voordat je het weet sta je samen in de keuken, melk te warmen, twee verschillende smaken thee te zetten en te proberen te achterhalen wie ook al weer geen cafeïne wilde, maar wel suiker… En dan heb ik het nog niet eens over de kinderen, die geen thee of koffie drinken!

De oplossing: Tassimo. Een handig apparaat waarmee je alle smaken warme drank kunt maken waar je maar zin in hebt! Want ook de voorkeur voor wat je wilt drinken wisselt vaak per dag en zelfs per tijdstip van de dag. Drink ik ’s morgens graag espresso, ’s avonds heb ik toch echt liever cafeïnevrije cappuccino.

koffie zetten
koffie zetten

En wanneer mijn jongste zoon thuis is wanneer ik koffie drink wil hij graag meedoen met “koffie drinken” door gezellig warme chocolademelk te drinken.

Met Tassimo maak je dat allemaal in een handomdraai. En de variaties zijn eindeloos. Op de foto’s staat hoe eenvoudig je een van mijn favorieten maakt: Latte Macchiato met karamel. Eerst koffie, daarna een cupje met de karamel-melk en genieten maar!

cupje 'caramel macchiato'
cupje ‘caramel macchiato’

De tijd van ‘wanhoop’ bij veel visite is voorbij: nu is het grootste probleem nog om te onthouden wie wat wilde, maar zowel thee, als verschillende soorten en sterktes koffie, als warme chocolademelk zijn in een handomdraai gezet.

Waar ik benieuwd naar was, was of je echt geen koffiesmaak proeft wanneer je thee zet, of chocoladesmaak bij je koffie (wat overigens wel lekker is). Maar in geen enkele na elkaar gezette combinatie was de smaak van het voorafgaande doorgegeven aan het volgende kopje.

Screenshot 2014-05-16 at 09.34.01
eindresultaat!

Een slim apparaat, die Tassimo. Op ieder cupje zit een barcode en de Tassimo “leest” deze code en weet daardoor wat er moet gebeuren. Veel water, of alleen stoom, weinig water. Het maakt dat je espresso en je thee precies goed zijn. Tassimo is een apparaat van Mondelēz International en Bosch, bekend om kwalitatief goede spullen.

voldoende keuze
voldoende keuze

Enig minpuntje (en dat had ik niet verwacht), was dat de zwarte letters ‘Bosch’ in no-time vervaagden en op het moment dat ik deze foto’s nam, was het zwart al helemaal verdwenen. Het apparaat functioneert daar natuurlijk niet minder goed door.

Bosch werkt samen met goede partners. Zo is de thee bijvoorbeeld van Twinings, de chocolademelk van Milka en de koffie van Velours Noir en Jacobs. Er zijn wel twintig verschillende cups te koop. Zo is het voor ieder gezin een aanwinst en kun je voor iedereen, op ieder gewenst moment van de dag, een lekker kopje warme drank maken.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De Koffiekakker

Trotse Moeders en Trotse Vaders zijn vaak koffie-drinkers, iets wat kinderen vreemd vinden want op …

Share
Share