Leuke nieuwe buren

De echte fans van Jane Fallon zeggen dat het een totaal ander boek is dat ze van haar kennen. Ikzelf heb haar boeken niet dusdanig goed onthouden om te weten of dit klopt. Wat ik wel weet is dat ik heb zitten smullen van dit boek en dat het voor mij een

regelrechte pageturner is.

Het verhaal

Laura’s huwelijk is net op de klippen gelopen en omdat haar droomhuisje op het allerlaatste moment aan het neus voorbij ging moet ze tijdelijk in een appartement boven de garage van een grote villa gaan wonen. De verhuurders zijn twee hardwerkende advocaten die tegen hun pension aanzitten en de leegte voelen die hun studerende kind achterliet.

Het wordt Laura al meteen duidelijk dat zij – als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijf – niet thuishoort tussen de rijke elite en ze raakt al snel verwikkeld in een probleem dat de hare niet had moeten zijn.

Op een feestje ontmoet ze de snobistische Stella, moeder van twee ‘schatjes’ van kinderen met een veel oudere echtgenoot. Stella moet helemaal niets van haar hebben. Als blijkt dat Laura haar echtgenoot Al kent, wordt Laura al snel beschuldigd van het proberen af te pakken van haar echtgenoot. Als diezelfde echtgenoot besluit dat Laura een mooie bliksemafleider is voor zijn al bestaande affaire is het hek van de dam, want

Laura laat zich niet zomaar beschuldigen.

Zeker niet van een affaire met een man die zichzelf heel wat vindt. Om te bewijzen dat ze het niets verkeerd heeft gedaan besluit ze privé detective te spelen. Al heeft haar schoonmaakdienst ooit in arm genomen, waardoor ze toegang heeft tot gegevens die hem helemaal kapot kunnen maken. Voor Laura het goed en wel in de gaten heeft worden Stella en zij goede vriendinnen en helpt ze Stella met het opbouwen van een ander leven, terwijl haar eigen leven nou ook niet bepaald over rozen gaat.

Flaptekst

Stella verdenkt Laura ervan een oogje op haar man Al te hebben, maar Laura ontdekt dat Al zo zijn eigen geheimen heeft. Dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen… Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer. Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…

Mijn mening

Hoewel ik jarenlang met enige regelmaat recensies schrijf, kijk ik nooit naar de recensies van anderen. Ik bepaald namelijk liever zelf wat ik van een boek vind. Toch gebeurde het per ongeluk en liet me bijna meeslepen in de meningen van anderen. Ik schudde het van me af en begon met lezen. Niet wetend dat ik uren later nog steeds aan het lezen zou zijn. Het was een warme, zonnige zondag en ik had verder geen verplichtingen, behalve dan wat aandacht schenken aan huisgenoten. Ik geef toe dat ik wat afwezig was en zeker niet alles heb meegekregen.

Ik werd namelijk helemaal meegezogen in dit boek!

Toen ik moest gaan koken heb ik het audioboek opgezocht in een luisterboekenlijst en ben ik verder gaan luisteren, terwijl ik mijn eten aan het bereiden was. Voor deze recensie las ik het papieren boek, maar voor de lezer onder jullie die liever naar een audioboek luisteren: ik kan jullie dat óók van harte aanbevelen. Lottie Hellingman weet namelijk perfect hoe ze de personages neer kan zetten en speelt zo met haar stem dat het ook duidelijk is wie er aan het woord is. Nog maar niet te spreken over hoe goed het haar lukt om het sarcasme van Laura weer te geven. Maar dat terzijde! Na het luisteren las ik verder en ik moest en zou het voor de nacht nog per se uitlezen.

Wat mij betreft is Leuke nieuwe buren dus een boek dat in één dag uit moet.

Als het gaat om spanning in het boek: dat is dit niet iets was je vastnagelt aan je stoel. Echter is  dit wel een spannend boek als in willen weten hoe het verder gaat. Na elk hoofdstuk moet je door met lezen. Geen liefdesroman, maar wat mij betreft is dat een verademing. Gewoon een leven zoals het meestal is. Voor wie denkt dat dit soort dingen nooit in het echte leven gebeuren, nouuuu… toch wel!

Conclusie

Een supertof boek waar ik net zo veel van genoten heb als van Mijn zoete wraak, Even goede vrienden en Op de man af, tevens van Fallon.

Leuke nieuwe buren – Jane Fallon
Paperback, 350 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>> 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …

Share
Share