Crea-Play, schilder tekeningen met geluid

Maak de mooiste tekening en raak vervolgens de tekening aan… Hoor hoe deze op magische wijze geluid maakt! Vanaf nu kun je een geschilderd kuikentje echt laten piepen of echt een liedje spelen op de piano die je net getekend hebt! Verzin de mooiste creaties en breng ze tot leven met geluid!

Recensie
Wanneer ik de Crea-Play in handen krijg, ben ik alleen thuis. Het concept fascineert mij. Een tekening verven en deze vervolgens echte geluiden laten maken; klinkt echt fantastisch. Snel open ik de doos en haal het instructieboekje eruit om meer te weten te komen over dit product. Ik lees dat je met water (met of zonder de verf) tekeningen kunt maken met de speciale kwast. Dankzij de metalen strip en geleiding via het water, maak je geluid door de tekening met je andere hand aan te raken. Door je vinger te bewegen hoor je allerlei geluiden ontstaan. Dit lukt alleen als het penseel en je vinger allebei de tekening raken. Aangezien er al gewaarschuwd wordt dat je even moet oefenen voor de juiste geluiden, probeer ik het eerst zelf even uit met water om te voorkomen dat ik straks met een teleurgestelde, ongeduldige dochter aan tafel zit.

De kwast werkt op twee AAA-batterijen die helaas niet in het pakket zitten. Even aan denken als je het als cadeautje wilt geven dus! Ik besluit met water te gaan oefenen en eigenlijk is het vrij simpel als je rekening houdt met het feit dat de tekening nat genoeg is. Geluid krijg je er in ieder geval wel uit als je ervoor zorgt dat het penseel en je andere hand de natte tekening raken. De mogelijkheden moet je echt even ontdekken door van alles uit te proberen. Tikken met je vinger op een natte lijn, heen en weer bewegen van je vinger over lijnen of juist je vinger stilhouden en de kwast bewegen. Het zorgt allemaal voor een ander geluid. Gelukkig blijkt het instructieboekje een goede handleiding en lukt het al snel om de geluidjes te krijgen die ik wil. Het lukt me zelfs om “Vader Jacob” te spelen op de zelf geschilderde piano. Nu nog even afwachten of het mijn dochter ook zo goed afgaat…

Als mijn meisje uit school komt gaan we direct aan de slag en ook zij is direct enthousiast. Zij gaat natuurlijk meteen voor het echte werk en gebruikt wel verf. Elk geluidje (of het nu zo klinkt als de bedoeling was of niet) is voor haar al fantastisch en ze roept meteen blij: “Ik kan toveren!” Het leuke er van is dat het niet uitmaakt of je goed kunt tekenen of niet. Een kuiken hoeft niet perse op een kuiken te lijken. Het kneepje zit hem in de afstand van de kwast tot je vinger(s) en welke bewegingen je maakt. Hoe natter de lijnen zijn, des te beter het geluid doorkomt. Mijn dochter heeft het al snel door en bedenkt steeds weer nieuwe geluiden, tekeningen en verhalen. Crea Play is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2012 en dat is terecht. Erg leuk!

Bestel Crea-Play hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wat te doen bij geluidsoverlast?

Geluidsoverlast buren kan enorm vervelend zijn. Één avond wat minder slaap door een feestje van …

Share
Share