Huidvriendelijke kinderschmink [recensie]

greenjump-glitter-schmink-recensie-copyright-trotse-moeders-1De kinderschmink van Elegant Minerals is gemaakt met biologische oliën en natuurlijke pigmenten uit de aarde. Prinses, clown, piraat of vlinder? Met deze schmink maak je de mooiste creaties zonder de tere kinderhuid te irriteren. De schmink is hypo-allergeen en gemakkelijk te verwijderen met milde olie of crème.

Recensie
We kregen ter recensie de natuurlijke schmink set Shiny toegestuurd. De set bestaat uit 5 verschillende kleuren kinderschmink (zeegroen, paars, fuchsia roze, zilver en goud), 2 aanbrengstiftjes en een sponsje.

greenjump-glitter-schmink-recensie-copyright-trotse-moeders-2Mijn tweeling van 9 jaar werd meteen enthousiast en wilde niet wachten tot ik tijd had om hen om te toveren in Spiderman en een Vlinder. Ze wilden graag elkaar schminken. Ik vond dat zelf wel een spannend experiment, maar omdat de schmink-set uit kindvriendelijke, veilige materialen bestaat, mochten ze hun gang gaan.

Eerst moesten ze van mij een beetje crème op hum gezicht doen en in laten trekken. Terwijl ze zaten te wachten, werden de plannen gesmeed. Dochterlief wilde een prinses worden, zoonlief wilde er uit zien alsof hij was ‘aangevallen door een eekhoorn’ 😉

greenjump-glitter-schmink-recensie-copyright-trotse-moeders-3 greenjump-glitter-schmink-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Hier zie je de voor-en-na foto’s. Als Trotse Moeder vind ik het eindresultaat uiteraard prachtig, maar belangrijker nog was dat de Prinses en degene de ‘aangevallen was door een eekhoorn’ erg veel plezier hadden en daarna nog lang in hun rollen bleven doorspelen.

greenjump-glitter-schmink-recensie-copyright-trotse-moeders-4 greenjump-glitter-schmink-recensie-copyright-trotse-moeders-6

De make-up was er heel eenvoudig af te wassen, gewoon met een washandje en veel water, ik heb geen zeep hoeven te gebruiken. Dat is voor mij wel een enorm pluspunt ten opzichte van andere schminksets waarmee ik ervaring hebt (dan blijven er vaak ná flink wassen met zeep nog resten te zien). De huidjes van de kinderen waren dus ook niet rood of geïrriteerd. De potjes zijn erg klein, maar de schmink verdeelt goed, dus we zullen er nog vaak plezier van kunnen hebben!

De kinderschmink set Shiny (5 kleuren) van Elegant Minerals bestel je bij Greenjump.nl >>>> 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Herbruikbare rietjes en andere duurzame producten voor in het gezin [bespreking]

Mijn twee zonen hebben allebei een beugel en hen is geadviseerd om frisdranken etc met …