Een ziek kroontje

Wij zijn gek op boeken. Boeken lezen maar boeken bekijken is net zo belangrijk en hartstikke leerzaam. Zo was ik enorm blij toen ik het boek Een ziek kroontje voor het eerst zag. Groot en vol met mooie tekeningen waar je als ouder leuke vragen bij kunt verzinnen om je kind te laten ontdekken, kijken en voorzeggen.

Het verhaal
Een ziek kroontje gaat over Flo. Flo is een super vrolijke vis met een kroontje op zijn hoofd. Hij probeert enorm vrolijk te doen bij al zijn vrienden maar hij wordt genegeerd. En dan gaat het mis: zijn kroontje zakt in en is met geen mogelijkheid meer omhoog te krijgen. Hij gaat samen met zijn vrienden op zoek naar de oplossing om zijn kroontje weer omhoog te krijgen.

Het boek is lekker groot en de tekst is echt aangepast aan de kleuter die lekker nieuwsgierig is. Het is ook een beetje in een gekke taal geschreven waar mijn dochter van 4 jaar erg hard om moest lachen. Als het maar gek is dan is het goed, is meestal het motto onder de kleuters! Het boek geeft goed weer hoe het is om verdrietig te zijn, dat anderen je niet zien staan. Maar ook hoe belangrijk vrienden in je leven zijn!

Een ziek kroontje – Elle van Lieshout en Eric van Os, met prenten van Mieke Driessen
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Dushi
Bestel dit boek hier>>

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Kees van Dijk

Een hilarisch prentenboek over een doodgewone dinosaurus met voorspellende gaven Er was een dinosaurus, zijn …

Share
Share