Plasterk: laat hulpverleners hun werk doen met oudejaarsnacht

Screenshot 2014-12-31 at 10.16.15Vandaag is het oudjaar. De laatste dag van het jaar. Buiten hoor ik de hele tijd al knallen. Er zijn meldingen van brievenbussen waar vuurwerk in is gedaan, van honden die al dagen van slag zijn…. Niet voor iedereen is Oud & Nieuw een feest….

Er zijn ook een heleboel mensen die werken tijdens de jaarwisseling. Politie, brandweer, artsen en verplegend personeel, mensen in brandwondencentra en op eerste hulp posten, ambulancepersoneel. Allemaal mensen die extra hard moeten werken om de schade die mensen traditioneel tijdens de jaarwisseling zichzelf en anderen aandoen, al dan niet expres, te beperken.

Screenshot 2014-12-30 at 21.19.22En juist die mensen worden geconfronteerd met agressie. Er wordt vuurwerk naar ze gegooid, ze worden gehinderd in hun werk, bedreigd, uitgescholden. Terwijl zij niet thuis zitten met hun dierbaren, geen spelletjes aan het doen zijn en oliebollen eten, maar zich uit de naad werken, moeten ze ook nog hun eigen veiligheid in de gaten houden. Kunnen ze soms nauwelijks op de plaats komen waar hulp verleend moet worden en worden ze bekogeld met alles wat voorhanden is.

Waar dit gedrag vandaan komt, is voor mij onbegrijpelijk. Ik sluit me dan ook helemaal bij de oproep van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om hulpverleners hun werk te laten doen met oudejaarsnacht. En niet alleen met oudejaarsnacht!

Plasterk: “Het was een zwaar jaar met rampen en ellende. Laat de jaarwisseling een feest worden. Ga niet met rotjes gooien naar de politie. Spuug niet op ambulancepersoneel. Als de brandweer zegt: het vuur moet uit, het wordt te gevaarlijk, laat ze het vuur dan uitmaken. Laat hulpverleners hun werk doen.

Screenshot 2014-12-30 at 21.23.25

En uiteraard wens ik een ieder een hele fijne, gezellige en veilige jaarwisseling en een prachtige start van het nieuwe jaar!

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Vroem, vroem, Panda!

Boekjes over auto’s, ambulances en bijbehorende “reddingsmissies” zijn erg geschikt voor jonge peuter(jongetje)s. Mijn kleintje …