Dushi Mama en Kind ketting

De Dushi Mama en Kind ketting is een kleurrijke ketting die bestaat uit diverse vormen, materialen, geluidjes en een spiegeltje. Deze ketting is voor de mama om te dragen en geschikt vanaf de geboorte voor baby’s om mee te spelen.

Toen ik de ketting in huis kreeg, wist ik niet gelijk wat de bedoeling ervan was. Wel werd ik aangetrokken door het kleurrijke uiterlijk. Op de bijbehorende doos werd aangegeven dat de ketting bedoeld is voor de allerkleinsten en hun mama’s tijdens voeden, aankleden, een (auto)reis of in de wachtkamer. Nieuwsgierig maakte ik de verpakking open. Wat mij gelijk opviel was dat er plastic over het spiegeltje zat. Mij was niet duidelijk of dit plastic wel of niet moest blijven zitten. Voor de veiligheid probeerde ik het plastic te verwijderen, maar dit bleek nog een hele klus; het plastic zat stevig vast en kwam niet overal goed los. Omdat op de afbeelding op de doos het spiegeltje zonder plastic is afgebeeld, neem ik aan dat het toch de bedoeling is dat het plastic wordt verwijderd.

De ketting gaat makkelijk om je nek en valt bij mij tot mijn buik. Ik zette mijn dochter, nu negen maanden oud, op schoot en ze begon er enthousiast mee te spelen. Vooral het belletje vond ze mooi. Omdat er door de fabrikant wordt aangegeven dat deze ketting (onder andere) bedoeld is voor tijdens het verschonen, heb ik de ketting omgedaan toen ik mijn baby ging verschonen. De Dushi Mama en Kind ketting heeft zeker aantrekkingskracht op mijn kind. Helaas vind ik het tijdens verschonen onhandig om de ketting te dragen. Mijn dochter pakt de ketting soms vrij hoog vast en dan trekt ze. Er wordt dan toch steeds aan je nek getrokken. Een langere ketting zou tijdens het verschonen makkelijker zijn. Of het kan zijn dat ik te lang ben ten opzichte van de commode.

De ketting is ook bedoeld voor  tijdens het voeden. Mijn baby is erg snel afgeleid tijdens het voeden en dan drinkt ze niet meer verder. Deze ketting had tijdens het voeden volop haar aandacht dus dat was niet handig.

Als mijn kind op schoot zit, is de ketting wel erg handig. Ze zit lekker bij je, kan spelen maar de ketting kan niet op de grond vallen. Zeker nu ze in de leeftijd zit dat het erg leuk is om alles op de grond te gooien, is zo’n ketting in makkelijk. Enkele maanden geleden zijn wij met onze dochter op reis geweest met het vliegtuig en toen was deze Dushi Mama en Kind ketting zeker handig geweest. Je hebt aan boord weinig ruimte, dus los speelgoed ben je steeds kwijt of kan je geen goed plekje geven.

Wanneer de ketting ook handig is gebleken, is als je een telefoongesprek hebt of echt even een email moet versturen terwijl je kindje ook bij je wilt zijn. Toen ik mijn man vroeg naar zijn ervaringen met de ketting, gaf hij als antwoord er erg blij mee te zijn. Doordat hij een eigen bedrijf heeft, moet hij soms op zijn papadag even wat werk doen. Als onze dochter dan toch op schoot wil zitten, kan hij haar afleiden met de ketting.

De ketting is bedoeld voor de allerkleinsten. Ik vraag mij sterk af of pasgeboren kindjes al met zo’n ketting zouden spelen. Aan de andere kant, mijn nichtje van 3 jaar heeft een hele middag met de ketting om haar nek rondgelopen. Ik kan mij daarom voorstellen dat ook oudere kinderen van de ketting lang plezier hebben. Dus niet alleen in de babytijd…

Al met al is de ketting mooi ontworpen en in bepaalde situaties erg handig. Tijdens het verschonen zou ik de ketting echt niet aanraden. De prijs vind ik daardoor wel wat aan de dure kant; ze zijn te koop vanaf € 17,50. Echter, mijn man vindt het een goede prijs!

Share

About Karlien

karlien171@gmail.com'
Karlien (28), jurist, blije moeder van Lieke (6 maanden) en getrouwd met Johan. Altijd op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen, dol op zwemmen en geniet van filmavonden met vrienden. Op de achtergrond sluimert steeds dat idee voor een wereldreis met man en kind.

Check Also

Hier ben ik! Baby’s eerste jaar [recensie]

Tegenwoordig bestaan er tientallen invulboeken voor tijdens en na je zwangerschap. Een boek waarin je …

Share
Share