Het jaar van de das

De lente breekt aan en maakt een eind aan de lange winterrust van de das. Volg de das door de seizoenen heen, terwijl hij scharrelt en snuffelt in de natuur, en ontdek zo dat elk seizoen zijn eigen kleuren, woorden en indrukken heeft.

Nicole de Cock heeft de sfeervolle illustraties voor dit boek gemaakt met een heel bijzondere, oude techniek: de scratchboard- of scrapeboardtechniek. Ze heeft elke tekening met een scherp mes uitgesneden in wit geschilderd karton, dat bedekt is met een dunne laag zwarte inkt. Ontwerper Debbie Saul heeft de prachtige letters, waarin de poëtische tekst is gezet, op basis van de ‘scrapes’ van Nicole.

Recensie
Kunstzinnig! De tekeningen zijn zo schitterend gemaakt dat je er naar blijft kijken. Geweldig om te zien hoe Nicole de Cock deze tekeningen zo mooi gemaakt heeft met de scratchboard- of scrapeboardtechniek. De illustraties zijn dan ook echt de kracht van dit Het jaar van de das. Zelfs zonder tekst zou dit boek nog een prachtige kijkboek zijn. Maar dan komt de tekst er nog bij; de teksten zijn kort en krachtig. Ze vormen een prachtig geheel met de illustraties. Vooral omdat er  gespeeld is met hoe ze de tekst op papier hebben gezet; niet standaard, maar dwarrelend over de bladzijden heen. Dit zorgt voor een speels uiterlijk. Dan de vrolijk gekleurde bladzijden er nog bij en het boek is meer dan compleet.

Het jaar van de das is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook peuters zullen al volop genieten van de vrolijke en prachtige illustraties. Het jaar van de das kan wat mij betreft het boek van het jaar worden!

Het jaar van de das – Nicole de Cock en Debbie Saul
Prentenboek, hardcover, 32 bladzijden, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share