Hoe wordt chocola gemaakt?

hoe-wordt-chocola-gemaakt-recensie-copyright-trotse-moeders-1In de boeken uit de serie ‘Hoe wordt … gemaakt’ lees je waar dingen die je elke dag gebruikt, vandaan komen. Hoe het begint en hoe het uiteindelijk een product wordt . In dit boek lees je alles over chocolade.

Het begint met een cacaoboom. Daar groeien cacaobonen aan. Hoe de bonen worden geoogst. Hoe van de bonen chocolade wordt gemaakt. Hoe de chocolade wordt verpakt en in de winkel terecht komt. En jij daar zo’n heerlijke reep kunt kopen.

Recensie
Een boek over chocolade. Dat vinden mijn dochter en ik wel leuk! Sterker nog, omdat het pakketje waar dit boek in zat, binnenkwam toen ik op het punt stond om weg te gaan, móést het boek mee in de auto!

hoe-wordt-chocola-gemaakt-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Onderweg werd ik voorgelezen en werden me allerlei feitjes verteld over chocolade en cacao.

hoe-wordt-chocolade-gemaakt-recensie-copyright-trotse-moeders-2 hoe-wordt-chocolade-gemaakt-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Ik houd enorm van dit soort boeken. En hoewel je deze meestal alleen op school of in de bibliotheek tegenkomt, vind ik het erg prettig om allerlei boeken over diverse onderwerpen in huis te hebben. De boeken zijn leerzaam en erg leuk opgebouwd. En meestal staat er ook nog iets in wat ik zelf ook niet wist!

hoe-wordt-chocolade-gemaakt-recensie-copyright-trotse-moeders-3Mijn kinderen houden van lezen, en een boek als dit, geeft ze ongemerkt een hoop kennis mee, in dit geval over chocolade. En na het maken van de quiz vinden we dat we zoveel geleerd hebben, dat we ook wel een stukje chocola mogen snoepen!

Hoe wordt chocola gemaakt? – John Malam
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Corona
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share