Slide Quest – spel [recensie]

Slide Quest is een bordspel wat genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2019. En genomineerd word je alleen wanneer een spel voldoet aan de eisen van de vakjury, dus daarmee weten we al dat dit spel de moeite waard is. Maar is het ook leuk? Wij hebben het uitgeprobeerd…

Algemene informatie
Slide Quest is een fantastisch bordspel waarbij je samen met je vrienden de ridder probeert te helpen om het einde van elke kaart te bereiken en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden. Gebruik de hendels (die je aan de doos vastmaakt) om de ridder te laten schuiven, maar let op: er zijn diverse hindernissen, bewakers en een schurk die jouw weg moeilijk maken en jouw levensteller laten dalen… Geweldig spel voor het leren van behendigheid en samenspel.

Er zijn in totaal 20 kaarten (4 verschillende werelden met elk 5 kaarten) die je kunt spelen: om het spel te winnen probeer je de ridder veilig en succesvol door een wereld van 5 kaarten (bij een kleine queeste) of de volledige 20 kaarten (grote queeste) te loodsen en het koninkrijk te redden. De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate je van de ene naar de andere wereld gaat. Als je levensteller echter op nul komt, dan verlies je het spel.

Ervaring
Mijn tweeling en ik hebben veel plezier beleefd aan Slide Quest. Het is eenvoudig klaar te zetten en vergt samenwerking en beheersing… Door de hendels te bewegen, beweeg je de speelwereld waardoor je ‘ridder’ gaat schuiven. In de eerste ‘werelden’ is dat vooral grappig en niet moeilijk, maar naarmate je verder komt, wordt het steeds lastiger door obstakels en vooral door gaten…

Samenwerken is belangrijk wanneer je dit spel met meerdere mensen speelt. Je kunt het ook alleen spelen, dan lijkt het op zo’n spelletje waarbij je een knikkertje door een doolhof moet leiden. Met minimaal 2 spelers, moet je de bewegingen die je maakt op elkaar afstemmen en dat geeft soms frustratie en meestal veel plezier.

Het is best spannend om dit spel te spelen. Wanneer je heel voorzichtig samen je ridder een stuk over het bord verplaatst hebt, en je moet dan ineens langs een gat, wordt het echt even adem inhouden…. En later in het spel wordt het nog lastiger!

Je kunt natuurlijk de hele queeste uitspelen, maar wij spelen liever iedere keer een aantal ‘avonturen’. De keer erna beginnen we dan met de wereld die ons al laatste gelukt is, en dan gaan we weer verder. Echt erg leuk!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – spel – familiespel – Throw Throw Burrito

Throw Throw Burrito is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe categorie familiespel. Althans…. …

Share
Share