Lego Friends Heartlake winkelcentrum genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014

Lego-Friends-Heartlake-winkelcentrum-trotse-moeders-speelgoed-van-het-jaar-2014-legoLego Friends Heartlake winkelcentrum is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar.

Uit het juryrapport:

Artikelomschrijving:
De meiden gaan naar het Heartlake winkelcentrum om een dagje te shoppen. Stephanie en Emma rijden in hun cabriolet naar het centrum. Er is van alles, van sportartikelen tot bruidsjurken, een restaurant en een schoonheidssalon. Verder een cabine om pasfoto’s te laten maken en een catwalk waar een modeshow wordt gehouden, met een DJ die muziek draait. De show wordt gehouden om de aandacht te vestigen op het jungle-reddingswerk.

De mening van de jury:
In het Heartlake winkelcentrum kun je naar hartenlust winkelen. Het is zeer uitgebreid en met werkelijk alles erop en eraan. Na het bouwen kan er gewinkeld worden.

Toelichting pedagoog:
Lego-Friends-Heartlake-winkelcentrum-trotse-moeders-speelgoed-van-het-jaarHet LEGO Friends Heartlake winkelcentrum is, pedagogisch gezien, een voorbeeld van een z.g. als-of spel, d.w.z. een spel waarin het spelende kind zich een rol moet inleven of inbeelden en vanuit die rol met het speelgoed moet omgaan. Je bent dus eigenaar van een winkel, of je bent winkeljuffrouw of een klant, enz. Door je in te leven in die verschillende rollen krijg je spelenderwijs gevoel voor en wat inzicht in hoe dat nu is een winkelcentrum te beheren, of winkeljuffrouw te zijn, of klant.

In de pedagogische literatuur staan de als-of spelen hoog genoteerd als indicators voor een zich ontwikkelend abstract denkvermogen, maar ook voor het zich kunnen inleven in een ander, wat weer een voorwaarde is voor het moreel kunnen redeneren en denken. Verder biedt dit winkelcentrum kinderen de kans sociaal bezig te zijn door vanuit de verschillende rollen met elkaar een gezellig dagje te winkelen, je te laten verzorgen, uit eten te gaan, enz. Een speelgoed winkelcentrum is altijd een mooi voorbeeld van een stukje wereldoriëntatie, want wereldoriëntatie begint bij het heem, bij dat wat van dichtbij voor het kind bekend is.

Lego Friends Heartlake winkelcentrum
Bestel dit LEGO winkelcentrum 41058 hier >>>>

genomineerd-speelgoed-van-het-jaar-trotse-moeders-klik-hier

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share