Bloedsteen – winnaar van de Gouden Strop 2021

De Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De prijs is in 1986 in het leven geroepen door het GNM, het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan deze prijs is een geldprijs en een sculptuur verbonden.

Bovenstaande informatie komt van de website waarop ook alle winnaars van De Gouden Strop sinds 1986 staan vermeld. En bij 2021 staat Bloedsteen, een thriller geschreven door Bernice Berkleef.

Voor mij is dat voldoende informatie om het boek te gaan lezen. In het verleden heb ik ook boeken gekocht van auteurs die ik nog niet kende, maar die De Gouden Strop gewonnen hadden en ik ben nooit teleurgesteld geweest in het niveau van de boeken. Deze prijs win je niet zomaar in een tijd waarin thrillers, ook van Nederlandse bodem, steeds populairder lijken te worden!

Inhoud
Op een ochtend wordt Ella nietsvermoedend van haar bed gelicht door de politie. Ze wordt verhoord over haar vader, hij zou illegaal goederen van Java naar Nederland hebben gesmokkeld. Als haar vader, die vroeger in een jappenkamp heeft gezeten, in hechtenis overlijdt besluit Ella zelf naar Java af te reizen om in hun familiehuis tot rust te komen. In het huis vindt ze aanwijzingen voor een geheim dat haar vader heeft weten te verbergen. Maar ze is niet de enige die lucht heeft gekregen van de verborgen geschiedenis, want haar verblijf op het eiland neemt een zeer onaangename wending…

Bloedsteen is uitgegeven als paperback, 255 pagina’s door uitgeverij The House of Books. Het boek is geschreven door Bernice Berkleef. Het is haar tweede thriller.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …