Corona in Huize Trotse Moeders [persoonlijk blog-1]

Behalve Trotse Moeder zijn, en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl heb ik ook een aantal mooie opdrachten voor het Rode Kruis. In de tijd dat veel vrijwilligers van het Rode Kruis zich willen inzetten om de gevolgen van de Corona-pandemie te beperken, ben ik aan de slag gegaan als trainer en coach. Een hele fijne opdracht met zinvol en dankbaar werk waar ik met veel plezier energie in steek.

Het is zondag 23 mei. Ik ben aan het werk voor het Rode Kruis als coach voor mensen die bellen met mensen die thuis zitten omdat ze Corona hebben. In de loop van de ochtend word ik wat verkouden. Ik denk niet meteen aan Corona, want ik weet dat ik heel erg voorzichtig ben, nauwelijk contact met anderen buiten mijn gezin heb en bijna altijd vanuit huis werk.

Wanneer het in de loop van de middag steeds erger wordt, maak ik een afspraak voor een test. Natuurlijk weet iedereen dat je je meteen moet laten testen met klachten die met Corona te maken kunnen hebben, en door mijn werk weet ik extra goed hoe belangrijk het is. Ik kan de volgende ochtend terecht.

Tweede Pinksterdag ben ik vrij, mijn dochter en ik gaan samen naar de teststraat want zij vindt het allemaal erg spannend. “Ik ga jou steunen, mama” zegt ze, en vervolgens knijpt ze van spanning zo hard in mijn hand, dat ik inderdaad weinig merk van het staafje in mijn neus!

Op de terugweg halen we voor iedereen nog lekker ijs en ga ik op de bank liggen, ik voel me behoorlijk beroerd. In afwachting van de uitslag zijn mijn beide zonen op grote afstand van me. Voor mijn dochter is dat te lastig, maar ook zij probeert minimaal 1,5 meter aan te houden wanneer we thuis zijn.

Later die dag word ik gebeld door de GGD. En tot mijn grote verbazing en schrik krijg ik te horen dat ik Corona heb….

Lees <hier> het vervolg-blog over Corona in Huize Trotse Moeders

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Hoe vind je een unieke beker?

Koffie meenemen voor onderweg in een koffiebeker is voor veel mensen de ideale oplossing om …

Share
Share