The Original Dooky Winter

Soms kom je van die producten tegen waarvan je denkt: “Waarom ben ik daar zelf nooit op gekomen?”. Dat was het eerste wat in mijn hoofd opkwam toen ik kennis maakte met de Dooky.

Wanneer ik drie jaar geleden voor het eerst de wondere wereld van de baby’s betreed, loop ook ik achter de kinderwagen te klungelen met mijn jas, een handdoek of dekentjes om onze dochter te beschermen tegen de felle zon, regen, wind en licht. Lag die er eenmaal netjes op, viel die er geheid een paar meter verder weer af zodra de wagen in beweging kwam. Ook een parasolletje bleek niet mijn grootste vriend. Het iedere keer bijstellen zodra ik van looprichting veranderde, maakte me chagrijnig.

Uiteindelijk kreeg ik DE tip van een vriendin die ook door schade en schande wijs was geworden. Een hydrofiel luier aan de wagen bevestigen met wasknijpers. En daarmee was de kous af. De hydrofiel luier en de wasknijpers gingen vanaf toen standaard mee in de luiertas. Waarom heb ik nooit zelf bedacht dat het makkelijker en beter zou moeten kunnen?

En ineens was hij daar: the original Dooky. Geheel matchend met het seizoen ook nog eens de wintervariant. De ‘gewone’ Dooky is van 100% katoen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. De wintervariant is van 100% Micro Fleece en verkrijgbaar in het wit en zwart Je betaalt voor de Dooky ongeveer €19,95. In principe doen ze allebei hetzelfde.

Met de Dooky creëer je gemakkelijk een rustige en vredige omgeving voor je kindje zodat het geen last heeft van licht, wind, zon, geluid, lichte regen/sneeuw en andere omgevingsinvloeden. De Dooky is universeel en eenvoudig binnen enkele seconden te bevestigen aan ieder autostoeltje groep 0+, kinderwagen en zelfs buggy! De Dooky is door het klittenband gemakkelijk in elke gewenste hoogste verstelbaar om zo de oplossing te zijn voor zonlicht in het gezicht of juist winterse omstandigheden. Zodra het kindje slaapt, kan je de Dooky helemaal naar beneden rollen en met de koordjes aan de onderkant vastmaken. Daarnaast houdt de wintervariant door zijn Micro Fleece uitvoering ook nog eens de kou buiten.

Mijn ervaring met de Dooky is een beetje dubbel. Ik vind het ideaal om bij onze jongste niet meer te hoeven stuntelen met parasol of hydrofiel luier. De Dooky doet wat hij moet doen en je krijgt veel nieuwsgierige blikken van andere stuntelende vaders en moeders.

Wat ik echter niet prettig vind, is dat ik mijn kind niet meer kan zien wanneer ik de Dooky helemaal naar beneden doe. Ik merk dat ik dan toch om de paar minuten ga stoppen om de Dooky aan de kant te schuiven om even te kijken of alles goed gaat. Mede daardoor slaan de koordjes om hem vast te binden de plank volledig mis. Het lijkt een kleine handeling, maar wanneer je iedere keer dat je even wilt kijken; speentje wilt geven; iemand tegenkomt die in de wagen wilt kijken; de touwtjes weer moet los –en vastknopen, wordt dat op een gegeven moment irritant. Naar mijn mening zouden bijvoorbeeld drukknoopjes al aardig wat irritatie weghalen. Of een klein ‘spiekgat’ erin maken.

Daarnaast lijkt mijn dochter het niet altijd te waarderen wanneer ze ‘afgezonderd’ wordt van alle omgevingsinvloeden en ook niks meer kan zien wanneer ze haar oogjes opent. Met de Dooky helemaal dicht lijkt ze juist sneller wakker te worden en wanneer hij halverwege zit en ze dus ook minder kan zien, zich te gaan vervelen en dus zeuren. Maar dat is ons nieuwsgierige Aagje.

Wat ik wel prettig vind aan deze wintervariant, is dat het Micro Fleece daadwerkelijk de kou buiten lijkt te houden en je kindje het dus dus warm(er) heeft. Mits het niet te hard waait. De Dooky sluit niet hermetisch af en een gure wind weet makkelijk haar weg te vinden de wagen in. Met (lichte) neerslag heeft de Dooky winter ook geen moeite. Je moet er niet mee in een stortbui of fikse sneeuwstorm gaan lopen, maar de Dooky Winter edition houd je kindje zeker vrij van een natte snoet tijdens een lichte regen- of sneeuwbui.

Al met al een vernieuwend en fijn product, dat wellicht nog wat aanpassingen vereist.

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Voor je baby: Raad eens hoeveel ik van je hou… Kleuren [buggyboekje]

Voor ieders allerjongste geliefden is er nu het vertederende kartonboekje Raad eens hoeveel ik van je …