Vier plus één

vier-plus-een-copyright-trotse-moeders-recensieJess is een alleenstaande moeder met twee banen. Haar dochter Tanzie is briljant in wiskunde en haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Maar Jess blijft opgewekt en knoopt de eindjes aan elkaar, zo goed en zo kwaad als het gaat. Als Tanzie mag meedoen aan een wiskundewedstrijd in Schotland weet Jess dat dit een unieke kans is, want als Tanzie wint kan ze naar een betere school gaan. Maar eenmaal op weg begeeft hun auto het al voor ze de stad uit zijn en lijkt ook deze kans verkeken. Tot Ed langsrijdt en hun een lift aanbiedt.

Recensie
Vier plus één is geschreven door Jojo Moyes die hiervoor al de twee bestseller romans “Voor jou” en “De laatste liefdesbrief” schreef. foto 4(2)Wereldwijd gingen deze boeken miljoenen keren over de toonbank. Vier plus een past goed in dit rijtje. Het is een roman die zeer makkelijk weg leest en echt bedoeld is voor vrouwen.

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van 4 personen:
Jess – de positief ingestelde alleenstaande moeder die er alles aan doet om voldoende geld te verdienen om het gezin draaiende te houden.
Nicky – de aangenomen tienerzoon die anders is dan andere jongens.
Tanzie – de superslimme dochter die niets liever doet dan wiskunde.
Ed – de rijke wiskid die vanuit een soort van gemakzucht zichzelf in de problemen heeft gebracht, waardoor een gevangenisstraf boven zijn hoofd hangt.
En voor de goede orde… De ‘plus een’ is een enorme grote stinkende hond. Norman. De grote vriend van de dochter Tanzie.

Screenshot 2015-08-24 at 18.57.15

Het merendeel van het boek is geschreven vanuit Jess en Ed en ontvouwt zich zeer voorspelbaar. Als een soort soap. Je weet eigenlijk al van tevoren wat er gaat gebeuren. Toch is het zo geschreven dat het leuk blijft om door te lezen. Beter gezegd… net als bij een echt goede soap wil je door met het verhaal en is het boek lastig wegleggen. Verslavend dus!

Screenshot 2015-08-24 at 18.57.39

Je krijgt gelijk sympathie voor de 4 hoofdpersonen. Je wilt gewoon dat het goed met hen gaat en dat de problemen die ze hebben, opgelost worden. Zoals met een echte vrouwenroman hoort er een happy end bij en ook daar zorgt dit boek voor. Verwacht geen diepgaand verhaal of een ingewikkeld verrassend plot. Het is juist een heerlijke pageturner om even weg te zwijmelen bij andermans ellende en romances.

Vier plus een – Jojo Moyes
Bekijk op bol.comRoman, paperback, 398 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share