hoe wordt je een echte piraat?

Hoe wordt je een piraat?

Wat heb je nodig om een echte piraat te worden? In het boek Kijk, ik ben een piraat! vind je knutselprojecten, spelletjes en recepten voor (moeders van) piraten in-de-dop. Maak een piratenslinger voor op een verjaardagsfeestje, zing een echt zeeroverslied of versier je eigen piratenkoekjes met doodskoppen… Spannende en vrolijke ideeën en tips voor iedereen die piraat wil worden!

Recensie
Kijk, ik ben een piraat!
is een boek wat ik niet zo snel in mijn handen zou nemen in een boekwinkel. Ik heb zelf niets met piraten en mijn zonen ook niet (mijn dochter is vooral gek op prinsessen). Des te interessanter dus om het eens door te nemen voor een recensie. Dat werd dus een aangename verrassing!

Het boek is erg mooi uitgevoerd, erg stoer, met bewaarzakjes aan de binnenkant van de omslag en een touw om het boek dicht te binden. Het staat vol met vlotte foto’s van piratenkinderen die goed de onderwerpen illustreren. De onderwerpen variëren van uitleg over beroemde piraten en over scheepstaal (yo-ho-ho: piratenlach, maar ook uitleg over stuurboord en bakboord) tot knutselopdrachten en piratenspelletjes. Bij de recepten zag ik zelfs een leuk idee voor een tractatie staan. Alles vlot en met humor geschreven.

Toen als test het boek ergens in de kamer op tafel gelegd. En ja hoor, een paar dagen later komt mijn oudste zoon Denneth (bijna 6 jaar) vragen om zwarte verf. Hij heeft zelf in het boek zitten lezen en nu wil hij gaan knutselen. Met de duidelijke instructie heeft hij een echte schatkaart gemaakt. Hoezo “ik heb niets met piraten en mijn kinderen ook niet”, Denneth en ik zijn in ieder geval fan van dit piratenboek!

Kijk, ik ben een piraat! – Carol Osborne
Kinderboek, hardcover, 46 pagina’s, Becht

Lees ook:
MUST HAVE voor ouders en kinderen: Het Kletsboek
De magie van Bookadoo
Lucas in de sneeuw

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Party Pop Teenies

Met de Party Pop Teenies wordt het elke dag een feestje. Trek, draai en pop de …

Share
Share