De zomer waarin mijn vader homo werd

zomer vader homo coverDe zomer waarin mijn vader homo werd is een erg leuk boek, dat vlot en met veel humor is geschreven. Arvid is dertien jaar en worstelt met het feit dat zijn vader ‘opeens’ homo is geworden. Dat vindt hij heel vreemd en hij denkt toch vooral dat zijn vader troost zoekt bij een ander vlak na de scheiding in plaats van dat hij ‘echt’ homoseksueel is …

Arvid is met zijn vader zijn op vakantie op een vrij saaie plek waar weinig te beleven valt. Alleen Indiane en haar stoere homo-vader zijn ook op deze plek, ander gezelschap is er niet. imageDe vader van Arvid heeft een groot zwak voor de vader van Indiane. Indiane is al aan het puberen en is zich daar ook bewust van. Zij probeert Arvid ook wat wereldwijzer te maken.

Arvid wil namelijk ook heel graag ook een puber zijn, net zoals zijn vriend Frank waar hij veel mee smst en waar hij al zijn wijsheid aan ontleent. Voor Indiane is het niet meer dan normaal dat haar vader homoseksueel is, ze heeft immers twee vaders. Arvid heeft er echter heel veel moeite mee en Indiane vindt het prima om samen met Arvid naar methoden te zoeken om te zorgen dat Arvids vader zich weer ‘bekeert’.

image

Het boek is geschreven in de vorm van het dagboek van Arvid. Arvid schrijft al zijn frustratie van zich af. Over zijn vader, over zijn volgens zijn zeggen oversekste hond en over Indiane. Arvid worstelt met de geaardheid van zijn vader, maar eigenlijk worstelt Arvid met zich zelf, het groot worden, puber zijn, zijn gevoelens en met zijn eigen geaardheid.

image

De humor waarmee De zomer waarin mijn vader homo werd is geschreven, maakt dat het boek ook leuk is om door volwassenen gelezen te worden. Volgens mij is het ook heel herkenbaar. Maar ik kan me voorstellen dat het boek voor sommige kinderen wel confronterend is, die worsteling met ouder worden, je lichaam en je gevoelens… Ik heb de indruk dat je het daar op die leeftijd liever niet te veel over hebt. Net zoals jongens die je als meisje stiekem wel leuk vindt, maar dat nooit zal toegeven …

Ik vind het boek zeker aan aanrader en als mijn brugklassende dochter voor Nederlands eindelijk voldoende boeken van Nederlandse auteurs heeft gelezen, laat ik haar ook dit boek lezen.

De zomer waarin mijn vader homo werd – Endre Lund Eriksen
Young adult, hardcover, 160 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share