MuseumKids, bezoek aan het Scheepvaartmuseum [verslag]

Screenshot 2014-04-03 at 09.23.09Afgelopen woensdag organiseerde de museumvereniging voor de allereerste keer de museumdag voor kinderen: MuseumKids. Ik ben er met mijn 9 jarige dochter en haar vriendinnetje naar toe geweest.

Het is een enorm indrukwekkend gebouw middenin Amsterdam. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Er zijn speciale tentoonstellingen voor kinderen, zoals ‘Zie je in de Gouden Eeuw’ en ‘Het verhaal van de walvis’.

Het museum is verdeeld in 4 vleugels: Noord, Oost, Zuid en West. Wij zijn begonnen in vleugel West, daar ging het o.a over de Gouden eeuw.Erg leuk opgezet met spelelementen erin, zoals een handelsspel waar je moest gaan handelen, net zoals vroeger. Screenshot 2014-04-03 at 09.23.27Varen met handel naar andere havens en daar weer verkopen met winst en eventueel nieuwe handel inkopen Daarmee ontstond er natuurlijk competitie tussen de meiden wie er het meeste kon verdienen met handelen.

Daarna gingen we naar Noord. Daar was een visuele zeereis ,die vonden de meisjes best spannend! Daarna zijn we naar buiten gegaan,daar ligt een kopie van het beroemde V.O.C.-schip uit 1749, waar je ook echt op mag!

In 1985 zijn ze met behulp van 400 vrijwilligers begonnen aan de bouw hiervan en sinds 1991 ligt hij bij het museum. De meiden vermaakten zich prima op dat schip met klimmen, kanonschieten (!) en alles bekijken. De middag was helaas te kort om alles van het museum te zien, dus we gaan zeker terug!


 

Share

About Tanja Herrman

tanjaenjeanpaul@hotmail.com'
Behalve Trotse Moeder van drie kinderen ben ik voedings- en gewichtscoach. Op de website van Trotse Moeders ga ik schrijven over (gezonde) voeding en zal ik ook recepten plaatsen.

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …

Share
Share