Een web van leugens

Een web van leugens…. die woorden komen in meerdere thrillers voor. Het is de titel van een boek van Ian Rankin uit de “John Rebus serie”. Ik ben niet zo’n fan van het ‘los’ lezen van een boek uit een serie en ga even op zoek naar John Rebus…. Wat ik tegen kwam zijn vele boeken over John Rebus en zelfs een complete serie verfilmingen op DVD.

Wanneer ik goed tel, is dit nummer 22 in de reeks van boeken, en Ian Rankin heeft ook nog ‘losse’ boeken geschreven. Bizar dat ik nog niets van hem gelezen heb. Maar daar ga ik nu verandering in brengen en wanneer dit boek me bevalt, zit er niets anders op dan alle boeken in de juiste volgorde te gaan lezen 😉

Inhoud
Het lichaam van een vermiste privédetective wordt gevonden in een auto, diep verscholen in een dicht bos. Een plek, gek genoeg, waar al eerder naar hem gezocht werd. Hoofdrechercheur Siobhan Clarke maakt deel uit van een nieuw team, dat onderzoekt waar het in de oorspronkelijke zaak is misgegaan; er zijn altijd twijfels geweest over hoe de zaak is afgehandeld.

Iedereen die erbij betrokken was wordt ondervraagd, het lijkt erop dat die stuk voor stuk wat te verbergen hebben. Eén man in het bijzonder lijkt te weten waar het spoor naartoe leidt, wat voor hem ook het einde kan betekenen: John Rebus.

Een web van leugens is uitgegeven als paperback van 464 pagina’s door uitgeverij The House of Books.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …