Kerstpret

De boom is opgetuigd, kerstliedjes klinken en het hele huis geurt naar kerstbrood. Kerstmis staat voor de deur! In deze fonkelende kersttaferelen zijn heel wat voorwerpen verborgen. Kun jij ze vinden? Test je zoekvaardigheden met Kerstpret.

Recensie
Bij het zien van de titel verwacht je wellicht een heel ander soort boek, want eerlijk toegeven… ik was enigszins verbaasd toen ik het boek opensloeg. Schitterende foto’s bedekken de gehele pagina en hebben een warme, feestelijke uitstraling die bij Kerst past. Het onverwachte zit hem in het feit dat dit geen sfeervol voorleesboek is, maar een echt doeboek. Bij de prachtige en kleurrijke collages van kerstspulletjes zit namelijk een opdracht bijgesloten: zoeken! Je kan je voorstellen dat een rode brandweerwagen zoeken op een foto vol kerstspullen niet eenvoudig is, maar sommige zoekopdrachten maken je ook erg nieuwsgierig. Want probeer maar eens de bladzijde om te slaan zonder speuren als je ziet dat je de stoute eekhoorn moet gaan zoeken. Ik kon het niet laten en moest weten wat het beestje op zijn kerfstok had staan en ben dus op jacht gegaan.

Deze kerstdagen kun je tijdens de (verplichte) familie bezoekjes de kinderen in ieder geval lekker bezig houden met Kerstpret. Ze zullen zeker veel plezier beleven aan de zoekplaten en het houdt hen bezig terwijl de volwassenen wat langer aan tafel zitten. Een ander idee is met het hele gezin lekker gaan turen naar de foto’s en kijken wie de meeste voorwerpen kan vinden. Want eerlijk toegeven… Kerstpret is voor jong en oud een belevenis! Heb je alle opdrachten gemaakt en baal je dat het boek uit is? Geen probleem! Achterin het boek vind je nog wat extra opdrachten en anders is het te hopen dat je één van de andere titels uit de serie meesterspeurders cadeau krijgt van de Kerstman.

Kerstpret – Jennifer L. marks
Zoekboek, hardcover, 32 pagina’s, NBD Biblion
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kersttoespraak van de Koning – 2019

Je moet het maar doen: voor vele camera’s een Kersttoespraak houden waarvan je bij voorbaat …