Het Gouden Heldenboek

Zeven heldhaftige Gouden Boekjes in een band! Generaties Nederlandse kinderen groeiden op met de Gouden Boekjes, die beroemde reeks met de gouden ruggetjes. Klassieke helden als de Vijf brandweermannetjes en Henkie met de Hoorn zijn opgenomen in deze bundeling, maar ook de moderne held Rico mag niet ontbreken. Het Gouden Heldenboek staat garant voor uren voorleesplezier voor dappere jongens en meisjes en hun ouders!

Recensie
In het kader van de kinderboekenweek – die gehouden wordt van 5 tot en met 15 oktober – heeft uitgeverij Rubinstein een speciaal boek uitgegeven. Hierin zijn maar liefst zeven helden van de Gouden Boekjes gebundeld. Dit alles heeft te maken met het thema van de kinderboekenweek: superhelden. Met deze bundel kun je 192 pagina’s lang genieten van grote en kleine helden van toen en nu.

Uiteraard is deze dikke bundel voorzien van een gouden rug en op de voorzijde prijken prenten uit de zeven verhaaltjes die in dit boek staan. Sommige verhalen zijn mij al bekend, maar anderen zijn nieuw voor mij. Omdat het gaat om bestaande boekjes die nu samengevoegd zijn in één boek is het vooral interessant voor de mensen die de titels die er in staan nog niet in huis hebben. De variatie in helden is groot en zo krijgen kinderen ook duidelijk mee dat helden er in alle soorten en maten zijn. Want op het eerste gezicht lijkt een jongetje die op een hoorn blaast helemaal geen held. Niemand had kunnen bedenken dat juist deze hoorn een schip veilig naar de haven zou loodsen. Maar ook als je gewoon voor jezelf durft op te komen, zoals Kippetje Tok doet, is een held te noemen. Daar is immers ook lef voor nodig! Andere helden die in het boek voorkomen zijn: Rico, het rode wagonnetje, vijf brandweermannetjes, het eigenwijze eendje en Sam de brandweerkat.

Het Gouden Heldenboek brengt een gevoel van nostalgie naar boven; ook wij hadden vroeger thuis een verzameling Gouden Boekjes. Het is leuk om te zien dat mijn dochter nu geniet van dezelfde verhalen. Op school zijn ze nu bezig met het thema superhelden, dus het boek moest ook meteen mee naar school. Daar kunnen ze nu met zijn allen genieten van de superhelden uit de Gouden Boekjes. Een aanrader voor iedereen die warme herinnering bij zich draagt aan deze speciale reeks boekjes.

Heb je na het lezen van deze bundel nog geen genoeg gekregen van alle helden en karakter uit de Gouden Boekjes? Breng dan eens een bezoek aan Gemeentemuseum Helmond. Van 11 oktober 2011 tot en met 25 maart 2012 is daar een familietentoonstelling te zien over de Gouden Boekjes.

Het Gouden Heldenboek – Diverse auteurs
Voorleesboek, hardcover, 192 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Dutch Comic Con met bekende internationale acteurs, Cosplay en veel, veel Comics

Moet je van stripverhalen houden om je te vermaken op de Dutch Comic Con? Nee, …