Mega Mindy versus Rox [DVD recensie]

mega-mindy-rox-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-1Mega Mindy vs. Rox is alweer de vierde film voor Mega Mindy. De film trok in België en Nederland in totaal meer dan 250.000 bezoekers naar de bioscoop. In Mega Mindy vs. Rox belandt Mega Mindy in een nieuw avontuur waar ze het op moet nemen tegen de sluwe Waterman, die koste wat het kost zijn Gouden Helm in handen wil krijgen. Met deze helm vol superkrachten kan Waterman opnieuw heersen over het eiland Malta.

Free Souffriau schittert wederom als Mega Mindy. Jim Bakkum is te zien in een dubbelrol als Waterman en Achiel. Andere rollen worden gespeeld door: Fred Van Kuijk (Opa Fonkel), Nicky Langley (Oma Fonkel), Anton Cogen (commissaris Migrain), Jana Geurts (Olivia), Jelle Florizoone (Rick), Jeremy Van Doorne (Xavier), Frans Maas (de Kolonel), Jeron Dewulf (Jones) Liliana de Vries (Anita) en Chris Van den Durpel (stem auto ROX).

Recensie
We hadden deze film al gezien, in de bioscoop. Maar toch waren de kinderen blij met de DVD en ze vonden dat ik zelf ook weer mee moest kijken. Nu vind ik dat geen probleem, want films met Mega Mindy vind ik zelf ook leuk.

mega-mindy-rox-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-3

In deze film draait het niet alleen om Mega Mindy, maar ook om ROX. ROX is een auto die samen met twee jongens (Xavier en Rick) en een meisje (Olivia) misdaden oplost. De eerste letters van Rick, Olivia en Xavier vormen de naam ROX. Ook is er nog een Kolonel, die de opdrachten geeft en deze altijd besluit met “falen is geen optie”.

mega-mindy-rox-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-4

De boef in deze film is Waterman. Deze rol wordt gespeeld door Jim Bakkum, die nauwelijks herkenbaar is. Hij speelt zijn rol met veel overtuiging. Hij is een schurk die eerst een held was, maar door zijn verlangen naar macht en geld, veranderde in een gevaarlijke schurk die de mensen op Malta terroriseerde. Hij had een gouden helm, die hem zijn superkrachten gaf, maar die werd meegenomen door een oma, die met haar boot verging in de storm waardoor ook de helm verdween.

mega-mindy-rox-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-5

De kleindochter van de oma vindt de helm terug, maar raakt hem al snel weer kwijt. Ze roept de hulp in van opa Fonkel en Mieke / Mega Mindy en samen met Migraine (die weinig te doen heeft in de film) en oma Fonkel reizen ze naar Malta. Jammer genoeg doet Toby niet mee in deze film. Op Malta blijkt de boef met hologrammen ROX en zijn team aan zijn kant te hebben gekregen en volgt er een strijd tussen team ROX en Mega Mindy.

mega-mindy-rox-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Ook de helm verandert steeds van eigenaar en komt uiteindelijk in de handen van Waterman.

mega-mindy-rox-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Dan volgt er natuurlijk nog een strijd tussen Mega Mindy, team ROX èn Waterman.

mega-mindy-rox-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Al met al een film met zeer veel actie. Zelf vond ik het mooi om ook iets van Malta te zien. Er werd, zoals altijd, goed geacteerd en de kinderen hebben volop genoten van deze film. Voor mij is het niet mijn favoriete Mega Mindy film, maar ik vind het wel leuk genoeg om nog vaker samen met de kinderen te bekijken!

Mega Mindy vs. Rox
DVD, minuten, Studio 100
Bestel deze DVD hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …