Wat een prinses!

Den Haag, 10 juni 2021: de Prinses van Oranje is cum laude geslaagd voor haar eindexamen vwo aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, zo luidt het bijschrift van de foto’s van een mooie tiener, die net zoals zoveel andere jongeren dit jaar eindexamen heeft gedaan. Een gek jaar door Corona, ook voor de prinsessen, maar zoals zoveel andere jongeren is het onze kroonprinses gelukt om toch haar best te blijven doen. En met een prachtig resultaat.

Wat daarnaast ook respect afdwingt, is dat de Prinses van Oranje, Catharina-Amalia, in een handgeschreven brief aan Mark Rutte heeft laten weten dat ze afziet van inkomen of onkostenvergoeding van de Staat. Ze is van plan een “gap-year” te nemen en het voelt voor haar “ongemakkelijk” om een hoge vergoeding te krijgen “zolang zij daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen”.

Copyright: RVD

Prinses Amalia is van plan het komende jaar te gaan reizen. Welke studie ze daarna wil gaan doen, weet ze nog niet. In haar brief schrijft ze dat ze tot aan het eind van haar studie het inkomen, waarop ze vanaf haar verjaardag in december, wanneer ze 18 jaar wordt, recht op heeft, zal terugstorten. Hetzelfde doet ze met de onkostenvergoeding, zolang ze in haar functie als Prinses van Oranje geen hoge kosten hoeft te maken.

Petje-af, zowel voor het knappe eindexamen-resultaat als voor deze krachtige keuze!

Copyright: RVD
Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …

Share
Share