Woordwijzer

ww-doos[1]Woordwijzer: hét partyspel voor jong en oud! Trek aan de hendel om de categorie en beginletter te bepalen. Concentreer… weet jij het antwoord? Gooi snel je balletje in de trechter! Als jouw bal onderop ligt, mag jij antwoord geven. Is je antwoord goed? Dan verdwijnt hij in de kronkelige buis. Zorg dat jouw kleur ballen het meeste in de buis zitten en je hebt gewonnen!

woordwijzer-copyright-trotse-moeders-fotoRecensie

Mijn dochter kreeg het spel Woordwijzer op haar achtste verjaardag en was meteen enthousiast. De doos ziet er dan ook aantrekkelijk uit. Het in elkaar zetten van het “woordwijzer-apparaat” was eenvoudig. Het is een soort knikkerbaan-met-trechter en er zijn verschillende kleuren knikkers bij. Die knikkers kunnen verschillende kanten op, afhankelijk van hoe je de schakelaar omzet. Ze kunnen in de buis gaan, of in een bakje terechtkomen.

We denken dat we wel weten hoe het werkt, althans, mijn dochter vertelt me dat we ‘gewoon gaan beginnen’. Ze lijkt daarin wel op mij, ik kijk handleidingen en gebruiksaanwijzingen ook liever niet in….

We beginnen dus “gewoon” met aan de hendel te trekken waardoor er twee dingen gebeuren: Het vraagteken draait en het rad met de diverse onderwerpen draait. Wanneer beide stil staan, wordt er een onderwerp getoond en een letter. ww300[1]Mijn meisje en ik bedenken daarbij uiteraard dat er een woord genoemd moet worden uit de gedraaide categorie, beginnend met de gedraaide letter. Doet me enorm denken aan Pim Pam Pet, wat ik vroeger eindeloos gespeeld heb.

woordwijzer-copyright-trotse-moedersVervolgens mag degene die het goede antwoord heeft gegeven een knikker in de trechter doen die dan in het bakje belandt (dan is het een punt) en de knikker van degene die geen antwoord gaf (of een verkeerd antwoord) gaat via de kronkelbuis weer naar beneden. We hebben allebei onze eigen kleur knikkers en spelen het spel zo een aantal keer.

Opvallend vaak blijft het vraagteken of de pijl precies in het midden van twee letters of twee categorieën staan, wat we in ons voordeel gebruiken doordat je dan mag kiezen welke letter of welke opdracht je wilt kiezen. Het is erg gezellig met mijn meisje, die uiteraard vooral het laten draaien van de knikkers het allerleukste vindt.

Bij het schrijven van deze recensie, kwam ik de gebruiksaanwijzing tegen. Blijkt dat we het spel steeds verkeerd hebben gespeeld en dat er door de spelregels toe te passen nog een veel leukere variant mogelijk is! Morgen toch maar eens deze versie gaan spelen met mijn dochter en dan meteen maar opbiechten dat het geen kwaad kan om toch af en toe een blik op een handleiding te werpen….

Woordwijzer
Bekijk op bol.comSpel, 5-10 jaar, 2-4 spelers, Goliath
Bestel dit spel hier >>>>

Hier kun je zien hoe het spel gespeeld wordt:

En hier een stuk van de handleiding, zodat je kunt zien hoe het echt gespeeld moet worden:

Screenshot 2014-12-03 at 18.47.28

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share