Jacques in het circus

Jacques is een kleine, mollige en héél bijzondere hond. Wat begint als een wandeling in het park, met zijn beste vriendje meneer Wiebelsok, eindigt als een wandeling op het koord.
Jacques gaat bij het circus en daar wordt hij de ster van de show!

Recensie
Jacques in het circus is een leuk voorleesboek, maar is ook geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar om zelf te lezen. Hierbij moet je kind al wel aardig goed kunnen lezen, want er wordt gebruik gemaakt van veel woorden van twee of drie lettergrepen.  Voor de beginnende lezers is het boekje dus nog niet geschikt om zelf te lezen. Het boek beschrijft één lang avontuur wat begint met een simpel wandelingetje. Door allerlei omstandigheden komt Jacques uiteindelijk in het  circus terecht. Het verhaal wordt ruimschoots ondersteunt door prenten, wat het ook aantrekkelijk maakt voor kinderen om zelf te gaan lezen. Wat ik als ouder jammer vind is dat het boek niet opgebouwd is in kleine hoofdstukken. Nu is het lastiger het verhaal af te breken.

Jacques blijkt een hond met humor en dat maakt de verhalen erg geliefd bij kinderen. Vooral omdat de verhaallijn eigenlijk alledaagse dingen beschrijft, waardoor het heel herkenbaar is. Jacques heeft een beetje een naïeve kijk op de wereld en dat zorgt voor grappige, maar ook vertederende momenten. Wat opvallend is dat de prenten allemaal in dezelfde kleuren gemaakt zijn: rood, zwart, grijs en wit. Dit geeft het boek een rustige uitstraling, terwijl het speelse karakter blijft behouden.

Jacques in het circus – Alex T. Smith
Zelf Lezen, hardcover, 92 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …