Appelcake [recept]

We hebben appels uit eigen boom. Zes maar liefst, een recordoogst! Aangezien ik drie kinderen heb, hebben we de appels gebruikt voor drie verschillende recepten. Met mijn oudste zoon heb ik appelmoes gemaakt, met mijn jongste zoon appel-kruimel-cakejes.
Screenshot 2014-10-09 at 21.47.33
Screenshot 2014-10-09 at 21.49.07

Samen met mijn dochter maakte ik een appelcake. Heel gezellig om te doen en nog met een lekker resultaat ook!

Recept

Eigenlijk kan het niet eenvoudiger: je maakt cakebeslag zoals je dat gewend bent (en wanneer je dat niet gewend bent, raad ik aan een kant-en-klaar pak in de supermarkt te kopen waar je alleen water aan toe hoeft te voegen….).

Uiteraard is mixen iets wat je samen met je jonge kind kunt doen en wat een ouder kind al alleen kan doen.

Screenshot 2014-10-09 at 21.47.50

De appels moeten geschild worden en in kleine stukjes worden gesneden. Wat ik meestal deed toen mijn kinderen jonger waren, is een appel al in schijfjes snijden zodat ze met een gewoon mes er stukjes van kunnen maken. Maar ik ben dan ook geen held met scherpe messen in combinatie met kinderen, je kunt natuurlijk zelf het beste inschatten of jouw kinderen al met een aardappelschilmesje mogen werken.

Screenshot 2014-10-09 at 21.48.48

De gesneden appels moeten rustig door het beslag worden geroerd. En dan nog het geheime ingrediënt (dat geheim kent alleen mijn dochter, dus niet verder vertellen hoor!). Voeg een zakje vanillesuiker toe. Het smaakt natuurlijk lekker, maar het gaat vooral om de heerlijke geur die dit toevoegt.

Screenshot 2014-10-09 at 21.48.02

Ovenschaal invetten.
TIP: gebruik vloeibare boter en laat je kind dit met keukenpapier uitsmeren over de bakvorm.

Screenshot 2014-10-09 at 21.48.23

Beslag in de bakvorm doen en in een voorverwarmde oven bakken. Even checken met een saté prikker of de cake gaar is, wanneer de kookwekker afloopt en dan heerlijk smullen. Wanneer de appelcake nog warm is wanneer je hem opdient, is een bolletje vanille-ijs erbij heel lekker!

Screenshot 2014-10-09 at 21.49.36

Screenshot 2014-10-09 at 21.50.03

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …