Verhalen van De Boze Heks bewerkt voor theater door Tooske Ragas

BozeHeks_illustratieGeertGratama_en_AnnemarievanHaeringenIk heb de boeken, geschreven door de in 2011 overleden kinderboekenschrijfster Hanna Kraan altijd met veel plezier voorgelezen aan mijn kinderen. Veel boeken, over Krik, maar ook over De Boze Heks zijn meerdere malen uit de bibliotheek gehaald en steeds opnieuw voorgelezen en ze bleven leuk. Zowel voor de kinderen om naar te luisteren als voor mij om voor te lezen. Klik hier voor een overzicht van de beschikbare boeken van Hanna Kraan >>>>

Theatervoorstelling
De verhalen van De Boze Heks zijn nu bewerkt voor een theaterprogramma, geproduceerd voor Van Engelenburg Theaterproducties. Met liedjes en zandtekeningen is een theatervoorstelling gemaakt die geschikt is voor het hele gezin (kinderen vanaf 4 jaar) en waar ik al naar uitkijk om te gaan zien met mijn kinderen!

Tooske Ragas
Tooske Ragas heeft verhalen over De Boze Heks gecombineerd tot één spannend verhaal. Voor wie De Boze Heks (nog) niet kent, komt hieronder een korte uitleg:

De Boze Heks
De boze heks heeft haar naam te danken aan haar vreselijke humeur. Ze rent dan woedend door het bos en betovert ieder dier dat ze op haar pad tegenkomt. De dieren zijn de toverkunsten van de boze heks zat en stelen haar boek. Als de heks dat ontdekt is ze woedend! En als dan ook nog haar zus uit het Zuiden op bezoek komt, is het bos geen fijne plek meer om te wonen.

DeBozeHeksfotoAndyDoornhein-5314-HR-2

Hoe gaan de bezorgde Haas, snelle Merel, eigenwijze Egel en de dichtende Uil dit oplossen? Samen verzinnen ze een plan om de rust in het bos te herstellen. Een bos met twee heksen is een ramp, maar een bos zonder toverheks is… ja wat eigenlijk?

Zandtekeningen en liedjes
Zandtekenaar Elze van den Akker maakt live zandtekeningen bij het verhaal wat verteld en gezongen wordt door Joske Koning. De regie en het decorontwerp zijn in handen van Jos Groenier, Matthijs Hage is verantwoordelijk voor de muziek en Willemijn Kaasjager voor de kostuums.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het feest van tante Rita

Aanstaande zaterdag is de première van de film: het feest van tante Rita! Deze vrolijke …

Share
Share