Pasen in het Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gaat het voornamelijk over de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJselmeergebied. Het buitenmuseum bestaat uit authentieke gebouwen uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier kunnen bezoekers bijvoorbeeld een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. Het binnenmuseum vind je kansen om kennis te maken met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee.
Ook is er een schepenhal vol met historische boten. Wat het Zuiderzeemuseum zo speciaal maakt is de verbintenis van het verleden met de hedendaagse kunst, vormgeving en design.

Op 8 en 9 april wordt er in het Zuiderzeemuseum Pasen gevierd. Er kan een Paasspeurtocht worden gelopen die garant staat voor plezier met de hele familie. Tijdens deze speurtocht kan  er ook worden gezocht naar verstopte chocoladepaaseieren, er kunnen paasmandjes worden gevlochten en een Paasklomp of gipsen ei versieren. Het museum is beide dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Bij binnenkomst ontvangt iedereen een pretplattegrond. Hierop staan alle activiteiten die er die dagen worden gedaan. Ook ontvangen de kinderen die de Paasspeurtocht goed hebben volbracht een verrassing bij en informatiecentrum. Benieuwt naar het volledige programma en alle activiteiten? Kijk op Zuiderzeemuseum.nl

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …

Share
Share