Vrolijk

Duik in dit boek en laat je door
de bijzondere vissen meevoeren
van benieuwd naar verdrietig, van
verlegen naar trots en van boos
naar gelukkig.

Recensie
Een zwart boek is waarschijnlijk niet het eerste wat je zelf zou bedenken voor je kleine dame of heer. Toch springt dit boek meteen in het oog. Niet door de opvallende zwarte kaft, maar door de vrolijke – en vooral kleurrijke – vis die op de voorkant prijkt!

Vrolijk is een boek dat bontgekleurde prenten laat zien op een zwarte achtergrond. De prent bestaat uit een vis die een bepaalde emotie toont. Deze staat geschreven op de pagina er naast, maar je ziet het ook duidelijk in één oogopslag. Emoties gevangen in een schitterende tekening van oliepastel op zwart papier.
Een echt kijkboek om volop van te genieten met je kind en deze op een leuke manier kennis te laten maken met de verschillende emoties die wij als mens kennen. Woorden krijgen zo voor je dreumes een betekenis. Want hoewel het voor ons om bekende begrippen gaat, zijn het voor kleine kinderen alleen nog maar woorden. Wanneer ben je gelukkig en hoe ziet dat er dan uit? Bedroefd, kwaad en jaloezie… Allemaal krijg je ze in slechts één afbeelding op je netvlies geprojecteerd.

Alhoewel vrolijk dus niet alleen maar uit de leuke emoties bestaat, zal het boek toch zeker wel dit gevoel bij je oproepen. Bij het zien van zoveel tekentalent, begin je vanzelf te stralen. Bovendien is een vis die heel erg kwaad is, stiekem ook wel een heel grappig gezicht. Absoluut een aanrader in een gezin met jonge kinderen!

Vrolijk – Mies van Hout
Prentenboek, hardcover, 52 pagina’s, lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share