Een uur en achttien minuten

In West-Friesland komt zelfmoord onder jongeren drie keer zoveel voor als elders in Nederland. In “Een uur en achttien minuten” toont Peter Zantingh (1983) het verborgen leed achter de cultuur van grote vriendengroepen, voetbal, bier, schuurfeesten en vakanties in Chersonissos. Het is het schrijnende verhaal van vier vrienden die binnen één week hun zorgeloze jeugd moeten herzien.

Recensie:
Een vlot geschreven boek over wat er gebeurt met een vriendengroep waarvan 1 vriend zelfmoord pleegt. Het boek is zo geschreven dat er steeds teruggekeken wordt naar hun jeugd maar ook naar wat de vrienden nu voelen en beleven. Een herkenbaar boek voor velen.

Een uur en achttien minuten – Peter Zantingh
Roman, Softcover, 192 pagina’s, Uitgeverij de Arbeiderspers
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Francien

Mama van Dean (2007), eigenaar www.netgeboren.nl en www.bijzonderkraamkado.nl, samenwonend met Mike.

Check Also

Dubbel Zes – nieuwste roman van Daphne Deckers [recensie]

De boeken van Daphne Deckers over haar belevenissen als zwangere en als moeder heb ik …