Emma en het paardenplan

pablo-superpony-trotse-moedersEmma’s paard Santos voelt zich eenzaam. ‘Eigenlijk moet hij een paardenvriend hebben’, vindt Maud. ‘Paarden zijn kuddedieren.’ Op een dag ziet Emma een advertentie: ‘Pony te koop, kindvriendelijk en niet duur.’ Eureka, dat is het! Helaas is mama het daar niet mee eens… Maar Emma en Maud geven niet op. Ze bedenken een plan.

Recensie

Emma en het paardenplan is het eerste deel in een nieuwe reeks boeken over “Pablo de superpony”, geschreven door Linn Hallberg. Gelukkig aar dat dit het eerste deel is, want mijn dochter vond het boek zo leuk dat ze al uitkijkt naar het volgende deel in de serie.

Het is een boek wat waarschijnlijk het meest zal aanspreken bij meisjes. Om zelf te lezen heeft het als adviesleeftijd 10 jaar en ouder, maar ik heb het mijn 7-jarige dochter voorgelezen en het verhaal was prima te volgen voor een jonger kind. De nuances van de relaties onderling (samengesteld gezin) ontgaan haar, maar buitengesloten worden op school is wel een thema wat ze herkent. En het hoofdverhaal, over paarden, is natuurlijk voor een meisje van 7 prima te volgen.

Screenshot 2014-09-22 at 15.42.53

Om zelf te lezen moet je kind misschien iets ouder zijn, maar ik vermoed dat echte paardenliefhebsters vanaf een jaar of 8 al veel plezier zullen beleven aan het lezen van dit boek. Waarom meisjes zo dol zijn op paarden en pony’s weet ik niet, maar het is een gegeven dat veel vriendinnetjes van mijn dochter echte paardenliefhebbers zijn.

Screenshot 2014-09-22 at 15.43.16Ook mijn eigen dochter vond het erg leuk om over paarden te lezen. Er staat wat informatie in over de verzorging en dat herkende ze van de keren dat ze bij haar oom en tante mocht helpen met de pony. En ze kan zich goed voorstellen dat Emma, de hoofdpersoon in het boek, graag een eigen pony wil. Vooral omdat grote zus Maud een eigen paard heeft.

Ook de moeizame vriendschap met vriendinnetje Kaat herkent ze wel. Op de leeftijd van mijn dochter is contact met meisjes soms niet even voorspelbaar. De situaties die daarover gaan zijn mooi beschreven, op een natuurlijke manier zodat het thema er niet dik bovenop ligt, maar waardoor je er wel met je kind over kunt verder praten.

Maar het verhaal draait natuurlijk vooral om paarden. En om het plan van Emma en Maud om Pablo, een verwaarloosde pony, thuis te krijgen en te mogen houden, zodat Emma ook een eigen paard heeft. Het is best spannend allemaal en dat blijft het tot het einde toe.

Emma en het paardenplan is een leuk boek om (voor) te lezen! Het tweede deel in de serie over Pablo de Superpony verschijnt begin 2015.

Emma en het paardenplan – Lin Hallberg
Eerste deel uit de serie “Pablo de superpony”
Hardcover, 122 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Je kind op paardrijden: waarom, en waar aan te denken

Misschien heb je de vraag al vaak gekregen: wanneer ze nou dan eindelijk op paardrijden …