Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen

Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van Lucardi? Sieraden zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar en vaak gemaakt van diverse materialen. Sieraden worden wereldwijd veel gedragen door verschillende soorten mensen. Ze worden vooral gedragen om het lichaam te verfraaien, maar hadden eeuwen geleden ook nog andere functies. Wij vertellen je wat meer over de geschiedenis van sieraden. Lees snel verder en ontdek welke sieraden er veel gedragen werden en waar we nu staan.

Sieraden in Egypte

Lang geleden, in Egypte, droegen de oude farao’s de meest prachtige sieraden van goud. Denk bijvoorbeeld aan een ring, een ketting of oorhangers. De Egyptenaren waren vermoedelijk het eerste vol dat gebruik maakte van goud in sieraden. Wanneer een farao was overleden, gingen deze sieraden mee in de graftombe. In het oude Egypte werden sieraden ook al gedragen om de identiteit mee uit te drukken. En dit werd door zowel mannen, vrouwen als kinderen gedaan. Egypte zat vol goud en mineralen, waardoor de sieraden vooral uit het land zelf kwamen.

De Romeinse tijd

In de tijd van de Romeinen werd er ook veel gebruik gemaakt van sieraden. Zo was er de bekende zegelring. Hiermee werden brieven verzegeld. Er werden bij het maken hiervan diverse metalen gebruikt, zoals brons, zilver, goud en lood. De mannen droegen vaak een amulet aan een halsketting. Bij vrouwen werd de ring veel gezien. Romeinen die vrij arm waren, droegen ook sieraden. Deze waren echter vaker van brons of keramiek gemaakt. Romeinse sieraden werden veel versierd met glas en stenen.

De Middeleeuwen

De Middeleeuwen betekende ook de introductie van het horloge. De klok met veermachine werd begin 16e eeuw ontworpen door Peter Henlein. Deze speciale draagbare klok werd tot horloge geperfectioneerd en stond uiteindelijk ook bekend als een sieraad.

Heden

Anno nu zijn er diverse soorten sieraden. Denk aan kettingen, armbanden, bedels, oorbellen, horloges en nog veel meer. Zo werden in de huidige tijd de enkelbandjes geïntroduceerd, maar ook de bedelarmbanden. Ook piercings hebben aan populariteit gewonnen. Nog steeds worden sieraden volop gebruikt om de identiteit mee uit te drukken. En dat zie je ook terug aan de actuele trends. Zo is er voor ieder wel een prachtig passend sieraad te vinden.

Weet jij al welke sieraden het meeste bij jou passen? Laat je inspireren door de meest actuele trends.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 1]

Archeon, een park waar je geschiedenis kunt beleven, waar je verhalen kunt horen, kunt zien …