Van baby- naar kinderkamer in 3 stappen!

Je kleine lieve baby’tje is nu eindelijk veranderd in een kleuter die ontzettend bijdehand kan zijn. Dit betekent natuurlijk ook dat je kind niet meer in een babykamer wil slapen, maar in een kamer waarin hij/zij zich echt thuis kan voelen. Denk hierbij aan een kamer van Frozen of misschien wel van hun favoriete superheld: Spiderman. Na het lezen van dit artikel heeft jouw kind in 3 stappen een droomkamer

Stap 1: welk moment is geschikt?
Heb je nog geen planning voor een volgend kindje? Laat het overstapmoment dan volledig afhangen van je kind zelf. Op het moment dat je kind aangeeft dat de babykamer te kinderachtig is, ga dan samen in overleg wat de opties zijn. Heb je nog een kamer over? Denk er dan eens over na om de babykamer te laten zoals die is. De kamer die dan nog over is kan dan de nieuwe kamer van je kleuter worden. Dit scheelt uiteindelijk een hoop geld en inspanning!

Stap 2: kies een thema
Dat lieve behangetje of die schattige kussens worden vaak niet meer gewaardeerd op de leeftijd van een kleuter. Kies daarom voor een thema dat het kind wel echt aanspreekt. Kinderen hebben bijna allemaal wel hun eigen voorbeeld of favoriete tekenfiguur. Hoe leuk is het dan om dat thema te verwerken in de kinderkamer? Kies bijvoorbeeld voor een bed en behang van Frozen of Cars.

Stap 3: de spullen
Waarschijnlijk heeft je baby’tje altijd in een ledikant geslapen, die tijd is nu zeker afgelopen! Zorg ervoor dat je voor jouw kleuter een ‘grotemensenbed’ krijgt. Dit hoeft natuurlijk niet een tweepersoonsbed te zijn, een leuk eenpersoonsbed is al groot genoeg! Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een hoogslaper, dit vinden kinderen altijd leuk! Daarnaast is het handig om de kant en klare gordijnen die er nu hangen, te vervangen door overgordijnen of wave gordijnen. Een kleuter slaapt eenmaal langer dan een baby, dus profiteer daar ook als ouder van en laat hem niet wakker maken door de lichtinval! Daarnaast is het handig om een vloerkleed aan te schaffen waar je kind op kan spelen. Nu je kind een eigen stoere en mooie kamer heeft, wordt daar natuurlijk ook meer tijd door gebracht.

Hoe ga jij te werk bij het veranderen van een babykamer in een kinderkamer?

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share