Een wens naar huis – deel 3 van Disney’s The Never Girls

coverIn de kapotte schutting in de achtertuin van Mia en Gabby bevindt zich een geheime doorgang naar Nooitgedachtland. Totdat de vader van de twee meisjes ineens besluit de schutting te repareren! Als het elfje Rosetta vast komt te zitten in de mensenwereld en Gabby tegelijkertijd verdwaalt in Nooitgedachtland, breekt er paniek uit. Zal het Mia, Lainey en Kate lukken om de ingang ergens in de schutting terug te vinden? En hoe vindt Gabby de weg terug naar huis vanuit Nooitgedachtland?

Recensie
Dat is toch wat ieder (klein) meisje wenst? Een geheime doorgang naar een sprookjeswereld, naar Neverland, waar Peter Pan woont, en Tinkerbell …! In de achtertuin van Mia en Gabby zit zo’n doorgang. Zelfs ik ben stikjaloers! Het past helemaal in de droomwereld die ik vroeger voor mezelf kon creëren.

IMG_3274
Een wens naar huis is een lief leuk sprookje. Met de meest schattige tekeningen en beschrijvingen die je even meenemen naar een andere wereld. Disney zou Disney niet zijn als er ook een zekere spanning in het verhaal zit. Mia zit vast in Nooitgedachtland, kunnen de andere meisjes haar wel terugvinden?
Mijn jongste dochter van 9 geeft ook aan dat dat stukje een beetje spannend was:

Ik vind het boek ook wel een beetje spannend. Omdat het elfje en het zusje van mia vast zitten.Het elfje zit vast in de mensenwereld en het zusje van mia in zit in nooitgedachtland vast. Maar later komen ze wel weer terug in hun eigen werelden.

IMG_3277
Verder vond ze het vooral een leuk boek. Eigenlijk is het al een beetje te makkelijk voor haar, maar ja, meisjes houden toch van sprookjes en elfjes?

Ik vind het boek heel erg leuk. Omdat nooitgedachtland een heel erg leuk eiland is.
Het boek was niet zo moeilijk om te lezen. Maar wel erg leuk.

IMG_3275
Ik denk dat jongens niet echt zullen warm lopen voor de Never girls, maar ik denk dat kleine meisjes er erg blij van worden. Vanaf een jaar of 8 kunnen ze het prima zelf lezen, goede lezers al eerder uiteraard. Maar Een wens naar huis voorlezen is leuk voor mama’s die ook in sprookjes geloven!

Hier kan je een inkijkexemplaar downloaden.

IMG_3276
En er zijn dus nog twee delen die vooraf gaan aan Een wens naar huis: The nevergirls in een flits en De geheime doorgang. Overigens kan je de boeken prima los van elkaar lezen. Wij hebben er in ieder geval geen last van gehad dat we de eerste twee deeltjes niet kenden.

Een wens naar huis – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comKinderboek, hardcover, 128 pagina’s, Van Holkema en Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

In een flits – Kiki Thorpe
Eerste deel van Disney: The Never Girls
Hardcover, 127 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorpf

De geheime doorgang – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comTweede deel van de Disney serie The Never Girls
Hardcover, 120 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Een wens naar huis – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comDerde deel van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

De Magische mist – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comVierde deel van de serie van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, Holkema en Van Warendorg
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor de recensies van de andere delen van The Never Girls >>>>

IMG_3273

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share