Het nieuwste boek van Stephen King: Het Instituut [bespreking]

Mijn jongste zoon en ik zijn fan van Stephen King en kijken dan ook echt uit naar nieuwe boeken. Mijn jongste houdt meer van horror dan ik, ik ben meer van de (spannende) boeken. Boeken waarin een nieuwe wereld gecreëerd wordt door Stephen King die misschien niet echt kan zijn, maar die je je wel kunt voorstellen.

Het Instituut is zo’n boek. Een verborgen wereld waar kinderen gevangen zitten met een bepaald doel… Voor algemene informatie over het verhaal zie:

Het nieuwste boek van Stephen King: Het Instituut [bespreking]

Het begint met het verhaal van een man die besluit geld te nemen voor een dubbel-geboekt vliegticket. Hij belandt in een typisch ‘King-dorpje’ met allerlei prachtige personages.

Vervolgens gaan we naar Luke, een bijzonder kind die meegenomen wordt naar Het Instituut. Daar maken we kennis met andere kinderen en medewerkers en komen we langzaam maar zeker achter de bedoeling van Het Instituut.

Dat (grote) deel van het boek vind ik het meest boeiend. Het deel wat erna komt (ik noem de titel niet, omdat ik dan teveel verklap…) is enorm spannend. Het laatste stuk van het boek zou je een actie-film kunnen noemen. Voor mij was het wat teveel van het goede, ik houd meer van de rustige en opbouwende vertelstijl van King waarin het grootste deel van het boek geschreven is.

Neemt niet weg dat ook dit boek weer een prima prestatie is van Stephen King en niet in de boekenkast mag ontbreken! Voor de echte fans: verwijzingen naar andere boeken ontbreken niet…

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Verlichting – Stephen King

Ik ben niet zo weg van horror of vampieren, maar ieder boek van Stephen King …

Share
Share