Liever slordig gelukkig dan perfect gestrest

Het boek ‘Liever slordig gelukkig dan perfect gestrest’ geeft stapsgewijs handvaten om jezelf te trainen wat minder perfectionistisch te zijn en minder hoge eisen aan jezelf te stellen. Theoretische ideeën over de oorzaken van perfectionisme worden omgezet in praktische tips om wat relaxter te leven. Het boek is vooral gericht op vrouwen, vrouwen die proberen alle bordjes omhoog te houden: werk, kinderen, relatie, vriendinnen en er ook nog goed uitzien…

Recensie
‘Liever slordig gelukkig dan perfect gestrest’
biedt een goede balans tussen theorie, praktische voorbeelden en handvaten om te proberen zelf een omslag te maken.Het boek begint met een aantal algemene handvaten om je perfectionisme aan te pakken, maar werkt daarna verschillende gebieden meer in detail uit. De aandachtsgebieden die het boek verder uitwerkt zijn lichaam, werk, relatie(s) (partner en kinderen), huishouding en vrije tijd.Het boek bevat handige checklists en invullijstjes. In de hoofdstukken worden de lijstjes ingevuld aan de hand van de praktische voorbeelden, achterin het hoofdstuk zijn de lege lijstjes opgenomen zodat je ze zelf kunt invullen.

De hoofdstukjes lezen snel weg. Ik vond vooral de herkenning aardig (‘ik ben dus niet de enige die …’). Het boek biedt leuke eye-openers en bevestiging. Als je aan de slag wilt en iets aan je perfectionisme wilt doen, biedt dit boek veel handvaten en tips die je snel op kunt pakken en die zeker tot resultaat zullen leiden.

Liever slordig gelukkig dan perfect gestresst – Irene Becker & Jutta Meyer-Kles
populaire psychologie, paperback, 192 pagina’s, Forte Uitgeves B.V.

Lees ook :
Waarom franse vrouwen niet dik worden
Als een moeder

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De kracht van betekenis [recensie]

In ‘De kracht van betekenis’ stelt Emily Esfahani Smith dat we het verkeerde doel najagen. …

Share
Share