De Vijf Legendes

Zondag 25 november was de feestelijke première van de nieuwste DreamWorks animatiefilm genaamd Rise of the Guardian (in het Nederlands: De Vijf Legendes) in Pathé Arena. Deze film is van dezelfde makers die ook Shrek en Kung Fu Panda hebben gemaakt. Na heerlijke stroopwafels en verse poffertjes en een goed verzorgd optreden van de enthousiaste Monsif, werd een groot deel van de Nederlandse cast voorgesteld en geïnterviewd. En toen was het tijd om de 3D versie van De Vijf Legendes te bekijken.

2012nov25 premiere-vijf-legendesHet verhaal
Deze film vertelt het verhaal van een groep helden, ieder met een bijzonder talent. Wanneer de boosaardige geest GitZwart de aarde bedreigt, moeten de Vijf Legendes voor het eerst met elkaar samenwerken om deze schurk te verslaan. Samen moeten ze de fantasie en dromen van kinderen over de hele wereld beschermen.

Recensie
Wie een gezellige familiefilm verwacht, komt bedrogen uit. Deze film heeft niet voor niets het leeftijdsadvies 6 jaar en ouder meegekregen. En voor veel 6-jarigen zal een deel van de diepgang die er in het verhaal zit, niet duidelijk zijn. dat is natuurlijk niet erg, er valt ook voor jonge kinderen genoeg te zien en te ervaren. Mijn tweeling van 6 jaar (jongen en meisje) was erg enthousiast en gaf onafhankelijk van elkaar deze film een tien! Ook mijn oudere zoon van 8 jaar genoot van de film. Natuurlijk zit er humor in, maar wat deze film de moeite waard maak,t is het verhaal en de prachtige animaties. De film boeit vanaf het begin en verveelt geen moment.

Er spelen een aantal verhaallijnen door elkaar heen. De zoektocht van Jack Vorst naar wie hij is, de strijd tussen goed (de vijf legendes: Jack Vorst, Paashaas, Kerstman, Tandenfee en Klaas Vaak) en kwaad (Git Zwart). De kracht van geloven en vertrouwen versus angst en het belang van kijken naar wat echt belangrijk is en daar kracht uit halen. En eigenlijk zitten er nog veel meer thema’s in, zodat iedereen er wel iets moois uit kan halen. Ondertussen is het genieten van alle Legendes die ieder hun eigen wereld laten zien en ook hun eigen zwaktes en sterktes.

Het verhaal is erg spannend en vaak eng (zeker voor de wat jonge kinderen), maar het is een zeer indringende film die zeker de moeite waard is om naar toe te gaan. Wanneer je een “echte” film verwacht en je kinderen niet te klein zijn voor spanning en indringende beelden is het een prachtige familiefilm. En deze film in 3D zien geeft letterlijk nog een extra dimensie en maakt de animaties nog indrukwekkender. Een aanrader!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share