Halloween 2022: Waar kan ik naartoe met mijn kind?

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Het uit Amerika en Groot-Brittannië overgewaaide feest was oorspronkelijk bedoeld als soort dodenherdenking aan de vooravond van het allerheiligenfeest; tegenwoordig is het vooral een gezellig verkleedfeest én de favoriete periode voor de liefhebber van pompoensoep / de pompoensoep liefhebber. . Een traditie die in Nederland ook steeds meer haar intrede doet is het ‘trick or treaten’: kinderen die langs de deuren gaan om snoep op te halen.

Halloween is dus steeds populairder onder kinderen; er wordt dan ook steeds meer georganiseerd omtrent het feest. Willen jouw kids dit jaar ook graag halloween vieren? Denk dan eens aan om één van de volgende activiteiten.

Trick or treaten
Langs de deuren gaan om zo mensen snoepjes af te troggelen: een traditie die niet alleen meer bij Sint-Maarten hoort. Met Halloween trekken vele kinderen van voordeur naar voordeur om op die manier zoveel mogelijk zoetigheid te verzamelen. Zorg dus voor een lekker eng Halloween kostuum voor je kinderen en laat ze met vriendjes door de buurt trekken: een leuke avond gegarandeerd!

Hol samen een pompoen uit
Ooit begonnen als traditie om kwade geesten te verjagen, maar nu vooral een gezellige bezigheid voor ouders en kind. Gezichten uit pompoenen kerven en er kaarsen inzetten. Dit geeft een eng, maar toch gezellig beeld: wanneer je ze in de voortuin zet geeft dit ook een extra leuke vibe voor de trick-or-treatende buurtkinderen. Daarnaast hoef je direct niet meer na te denken over welke groente de kinderen ‘s avonds te eten krijgen!

Bezoek een speciaal Halloweenpark
Attractieparken doen het altijd goed met de kids. Tijdens Halloween zijn veel van deze attractieparken speciaal in thema ingericht, zodat kinderen er lekker kunnen griezelen. Zo wordt Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn, Toverland Sevenum organiseert Halloween Days & Nights, en voor de oudere kinderen is Walibi Fright Nights een aanrader. Ook veel kleinere parken hebben vaak speciale Halloween-feestjes voor kinderen, dus er is altijd iets leuks te doen bij jouw in de buurt!

Organiseer een spooktocht
Vind je het leuk om iets te organiseren voor je kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes? Denk dan eens aan een griezelige spooktocht. Je kunt dit ook samen met andere ouders organiseren, zodat jullie allemaal in Halloween kleding de kinderen lekker aan het schrikken kunnen maken. Je organiseert hiermee gegarandeerd een avond waar de kinderen nog lang over na gaan praten!

Kijk een Halloweenfilm
Zijn de weersvoorspellingen minder goed, of heb je gewoon zin in een lekker makkelijk avondje Halloweenvermaak? Dan kun je met de kinderen een (niet al te) enge Halloweenfilm
kijken. Klassiekers als It en The Ring zijn misschien nog wat te eng voor jonge kinderen, maar gelukkig zijn er ook genoeg kindvriendelijke Halloweenfilms die je met het hele gezin kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan Witches, gebaseerd op het kinderboek van Roald Dahl, of zet Corpse Bride op voor een kindvriendelijk avondje griezelen!

Genoeg te doen met Halloween dus! Hopelijk hebben jij en de kinderen een onvergetelijke 31 oktober dit jaar, veel plezier!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het gevoel van thuis waar de kinderen kunnen doen en laten kunnen wat ze willen!

Op vakantie gaan met een gezin kan voor veel moeders een echte uitdaging zijn. Zo …