Dr. Proktors Schetenpoeder [DVD-recensie]

dr-proktors-schetenpoeder-film-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-1De verstrooide Doctor Proctor heeft per ongeluk ’s werelds krachtigste schetenpoeder uitgevonden. Het toevallige bezoek van twee kinderen is het begin van een vreemde vriendschap. De nette Lisa met haar vlechtjes en de roodharige Bulle gaan helpen om van Doctor Proctor’s schetenpoeder een commercieel succes te maken. De kwade genius meneer Thrane ziet ook wel mogelijkheden met het poeder.

Recensie
Ik weet nog dat ik, op vakantie in Ameland, het boek van Jo Nesbo zag liggen: Dr. Proktors Schetenpoeder. Ik heb het direct gekocht voor mijn oudste zoon, want een boek over schetenpoeder, dat moet wel leuk zijn voor kinderen! Los daarvan gaat het over een uitvinder en mijn beide zonen willen uitvinder worden.

dr-proktors-schetenpoeder-film-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-8Inmiddels heb ik alle boeken over Dr Proktor al voorgelezen, Dr Proktors Schetenpoeder zelfs al drie keer, en hebben mijn jongens allebei alle boeken zelf ook gelezen. En het blijft leuk! We waren dus allemaal erg benieuwd naar de verfilming van het boek.

dr-proktors-schetenpoeder-film-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-6Inmiddels is de film ook al drie keer door de kinderen bekeken, je kunt dus wel zeggen dat hij in de smaak valt! De film volgt het verhaal van het boek en dat is knap, want het is toch een vrij bizar verhaal. De personen uit het boek zijn erg herkenbaar.

dr-proktors-schetenpoeder-film-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-5Wat ik jammer vind is dat de namen anders zijn. Zo heet Lise ineens Lisa, maar het meest vreemde vond ik de keuze om Bulle een andere naam te geven. Voor een ieder die de boeken niet kent is het uiteraard geen probleem.

dr-proktors-schetenpoeder-film-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-7De film is leuk voor alle kinderen, jongens èn meisjes, al dan niet fan van de boeken. Het gaat namelijk voor een groot deel over een uitvinding van Dr Proktor: schetenpoeder. Tja, en scheten zijn kennelijk leuk wanneer je een bepaalde leeftijd hebt…

Toch vind ik de film niet geschikt voor alle leeftijden. Soms is hij best eng, eigenlijk direct al in het begin wanneer de anaconda zich voor het eerst laat zien. Meekijken gewenst dus, zeker tot je kinderen een jaar of 6 zijn!

dr-proktors-schetenpoeder-film-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-3 dr-proktors-schetenpoeder-film-dvd-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Ik vermoed dat deze film hier nog vaak gedraaid zal worden en de boeken komen ook vast opnieuw uit de boekenkast. Ik hoop maar dat de andere delen ook verfilmd gaan worden!

Dr. Proktors Schetenpoeder
DVD, 88 minuten, Just Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Vrije val – Randi Fuglehaug

Wanneer je ooit nog van plan was om een parachutesprong te maken….. lees dit boek …

Share
Share