Inspiratie voor decoratie in de kinderkamer

Is het tijd om de slaapkamer van je kind eens in een nieuw jasje te steken? Of gaan jullie binnenkort verhuizen en richt je straks een geheel nieuw slaapkamer voor hem of haar in? Dan is het niet alleen belangrijk om de juiste basis te leggen. Ook de decoraties zijn goud waard. Het decoreren van de kinderkamer is niet alleen heel leuk, maar kan ook best wel lastig zijn. Het aanbod is namelijk niet alleen groot, maar het is ook nog eens lastig om met de eigen smaak van je kind rekening te houden.

Als je de juiste keuzes maakt, zal dit de mooiste plek van het huis worden voor je kind. Een plekje waar ze zich echt helemaal thuis zullen voelen, zich kunnen terugtrekken en gewoon fijn kunnen spelen. Accessoires spelen hier een grote rol bij. Maar wat is nu echt leuk om te gebruiken in de kinderkamer? In dit artikel vind je de nodige inspiratie voor decoratie in de kinderkamer om je alvast een beetje op weg te helpen.

Foto’s

Foto’s maken een kamer direct persoonlijker. Dit geldt ook voor de kinderkamer. Kies voor een mooie canvas foto van jullie als gezin, je kind zelf of een bijzonder moment waar hij of zij mooie herinneringen aan heeft. Dit geeft je kind direct een fijn en bovenal geborgen gevoel. Prettig wanneer je net verhuisd bent naar een nieuwe woning. De overgang voor je kind kan dan immers heel lastig zijn. Met eigen foto’s maakt het de ruimte persoonlijker en geeft het direct een ‘thuisgevoel’.

Foto’s zijn ook een goed idee voor kinderen die veel last hebben van nachtmerries. Het is bewezen effectief om in dat geval een ‘veiligheidsbaken’ in de kamer te plaatsen. Iets waar je kind naar kan kijken om tot rust te komen. Dat komt de nachtrust van zowel je kind als papa en mama erg ten goede.

Uiteraard is een foto op hout ook gewoon heel stijlvol en geeft het de ruimte direct een bijzondere uitstraling. Foto’s zijn dus eigenlijk altijd een goed idee in de kinderkamer. Stiekem geldt dat voor elke ruimte.

Fluorescerende stickers

Is je kind erg bang in het donker? Dan is hij zeker niet alleen. Dit geldt voor heel veel kinderen. Dit stelt ouders vaak wel voor een dilemma. De hele nacht de lamp aan laten staan is weer niet echt goed voor de nachtrust. De lamp is te fel en je kind slaapt hierdoor veel onrustiger. Daarnaast is het ook nog eens minder goed voor het milieu. In dat geval zijn fluorescerende stickers de oplossing. Deze kunnen eenvoudig op het plafond of de muur achter het bed geplakt worden. Zo geniet je kind altijd van zacht en rustgevend licht.

Tent

Een kind vindt het heerlijk om zich echt even terug te kunnen trekken. Een veilige kleine ruimte waar ze volledig tot rust kunnen komen, een boekje kunnen lezen of gewoon even alle dagelijkse prikkels van zich af kunnen zetten. Een tent is hier perfect voor én ziet er ook nog eens ongelooflijk stijlvol uit.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …

Share
Share