Ridders van Fantasia: Het kristallen zwaard

krisallen zwaardDe serie Ridders van Fantasia is de spannende opvolger van de succesvolle serie Kronieken van Fantasia, waar men het magische rijk Fantasia moet beschermen tegen kwaadaardige belagers. Het Dromenlabyrint (klik hier voor onze recensie van dit boek)was hiervan het eerste deel en het verhaal wordt nu vervolgd in Het Kristallen Zwaard, een bloedstollend avontuur waarin de jonge leerling-ridder Alquin een hoofdrol speelt.

Nadat Alquin huiswaarts keert voor een kort verlof van de Academie van de Ridders van de Zilveren Roos, vindt hij daar echter geen rust maar een spannend avontuur waarbij hij zijn moeder moet bevrijden uit het lugubere Rijk van de Eeuwige Nacht. Hij moet al zijn moed tonen om de boosaardige commandant Argos te verslaan en achter de identiteit van zijn moeder te komen. Voor de vrede in Fantasia strijdt de jonge ridder tegen deze duistere vijanden, waarbij hij kan rekenen op de hulp van een geheimzinnig meisje dat over bijzondere krachten beschikt …

Zal Alquin deze missie vol gevaren en hindernissen volbrengen?

Recensie
Dit is het eerste boek van Geronimo Stilton wat we lezen. Mijn zoon van 8 jaar is direct geïnteresseerd zodra hij dit boek ziet. De titel van het boek en de uitstraling van het kaft zien er spannend en stoer uit. Zodra hij het boek opent, wordt zijn enthousiasme alleen maar groter; stoere illustraties en een speels uiterlijk slaan direct aan.

P1360448Het kristallen zwaard is het tweede deel van Ridders van Fantasia. Omdat niet iedereen het eerste deel heeft gelezen (of om het geheugen op te frissen) begint het boek met een korte inleiding tot boek twee. Zo weet je – in het kort – wat er zich in het eerste deel heeft afgespeeld. Het is dus niet noodzakelijk om deel 1: Het dromenlabyrint te lezen voordat je Het kristallen zwaard gaat lezen. Tevens worden de belangrijkste personages voorgesteld. Zodat je direct een idee hebt van wie, wie is.

Mijn zoon vond dit verhaal zo leuk, dat hij zelfs wel een half uurtje eerder naar bed wou, zodat ik extra lang kon gaan voorlezen. Dat is een teken dat hij dit boek echt heel erg leuk vind! In een paar dagen hadden we het boek dan ook uit.

Mijn zoon wil na het lezen van Het kristallen zwaard dolgraag ook het eerste deel van Ridders van Fantasia lezen, evenals alle delen van de Kronieken van Fantasia. Dit omdat hij ervan uit gaat dat al deze boeken net zoals Het kristallen zwaard heel erg stoer, leuk, spannend en fantasierijk zijn. En niet geheel onbelangrijk is dat de pagina’s niet saai zijn. Door de versieringen onder- en bovenaan de pagina’s, ogen de pagina’s een stuk minder lang. Dit bevorderd het lezen zeker!

P1360451Leuk extraatje is dat de losse kaft die om de echte kaft heen zit een prachtige poster is, waar Alquin op staat. Deze poster moesten we dan ook direct op de kamer van mijn zoon hangen.
We hopen dat er gauw een derde deel uitkomt van Ridders van Fantasia. Want na het lezen van Het kristallen zwaard hebben zowel mijn zoon als ikzelf er een nieuwe favoriete boekenserie bij; Ridders van Fantasia!

Geronimo Stilton  – Ridders van Fantasia – deel 2:  Het kristallen zwaard
Gebonden, 308 pagina’s, Uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share