Zwitsal mama buikbalsem

Na heel lang proberen en een medisch traject, kon ik eindelijk positief nieuws aan familie en vrienden vertellen. Het was gelukt, ik was zwanger! Voor mijzelf was het nog bijzonder onwerkelijk, voor mijn vriendinnen totaal niet. Die leken zelf zwanger te zijn, zo enthousiast waren ze. En dus duurde het niet lang voordat ze met tassen vol spullen langs kwamen. Gewoon omdat ze daar “tegen aan liepen”. Zo kwamen ze met allerlei goed bedoelde zalfjes, cremetjes en maskertjes. Er moest tenslotte volop ontspannen en gesmeerd worden, dat komt de mama to be en de baby ten goede, aldus de overenthousiaste meiden.

Een van de mee gebrachten smeersels, was een speciale mama buik balsem van Zwitsal. Ik keek mijn vriendinnen verbaasd aan. Wat voor balsem? Ja joh, goed spul voor je buik en borsten, werd er lachend medegedeeld. “Smeer nou maar gewoon, het is heerlijk en goed voor je lijf.” Nou heb ik altijd wat moeite met de “smeer dit, want het is goed voor je” creme. Dus voordat ik het op mijn buik en borsten ga smeren, zoek ik nadere informatie. Het volgende kom ik te weten:

Goed smeren om striemen te voorkomen. De huid van je buik, borsten en billen moet heel wat doorstaan tijdens je zwangerschap. Een beetje extra aandacht kan dus zeker geen kwaad. Om zwangerschapsstriemen (oftewel striae) te voorkomen, smeer je deze lichaamsdelen best dagelijks een- tot tweemaal in met Mama Buikbalsem. Zo blijft de huid zacht en veerkrachtig. Hoe gebruiken? ’s Ochtends en ’s avonds breng je een dun laagje aan op je buik en wrijf je de balsem goed in de huid. De milde geur helpt je te ontspannen.

Ik besluit om mee te gaan in het enthousiasme van mijn vriendinnen en trouw smeer ik dagelijks de balsem op buik en borsten. Omdat ik zelf wat sceptisch ben, wil ik niet geloven dat zo’n balsem daadwerkelijk effect heeft. Dus vraag ik rond wie wel en juist niet dit soort producten aangeschaft en gebruikt heeft. Als snel komen de verhalen los. De meeste van mijn vriendinnen heeft het product zelf gebruikt en vonden daarom dat ik het ook (gelijk) moest gaan gebruiken. Zij staan aan de overtuigende positieve kant. Zijn er ook andere kanten? Ik kom uit bij mijn collega en zus.  Zij hebben het beide niet gebruikt, met dezelfde reden als dat ik van te voren ook had. Zo’n balsem doet vast niets, is verkooppraat en heeft echt geen effect. Op de vraag of zij striae hebben gekregen tijdens de zwangerschap, zeggen beide volmondig; helaas wel ja. Om er snel achteraan te zeggen, dat het ook gebeurd was als ze hadden gesmeerd met de balsem. Ik vraag of zij het product geprobeerd hadden als ze dit gratis aangeboden hadden gekregen. Er wordt getwijfeld, maar dat volgt een voorzichtige “ja, denk het wel”. En ik kan het daar alleen maar eens mee zijn.

Het product is prima. Makkelijk smeerbaar, niet plakkerig en trekt snel in de huid. Ook de geur is heerlijk en je huid voelt daadwerkelijk zacht en soepel. Wat dat betreft komt het product zijn woorden na. Nadeel van deze balsem is de prijs. Voor een tube van 200 ml, betaal je gemiddeld zo’n 7 a 8 euro. Als ik de balsem zelf had moeten kopen, had ik het vanwege de prijs gelaten. Ondanks dat ik er, nu ik het gebruik, heel tevreden over ben. Mijn mening en sceptische houding heb ik aan moeten passen. Vooralsnog is de huid van mijn buik en borsten zacht en soepel en is er nog nergens een spoortje van striae te vinden. Het blijkt te werken en is een heerlijke balsem. Nu alleen die prijs nog wat omlaag.

Bestel dit product hier>>

Share

About Malu

lambertmalu@gmail.com'
Ik ben Malu, pedagoge en sinds januari 2013 moeder van een zoon. Samen met de liefste man van de wereld woon ik in Tiel. Lange strand of boswandelingen zijn activiteiten waar ik erg van geniet. Verder hou ik van gezelligheid en op stap gaan met vrienden, lekker op de bank genieten van een kop thee en goed boek of het schrijven van blogs.

Check Also

Naïf – plasticvrije verzorgingsproducten voor moeder en kind

Als Trotse Moeder van 3 prachtige kinderen heb ik een ontelbare hoeveelheid gezichtsdoekjes gebruikt. Thuis …

Share
Share