Electro Wonderpen

Electro, wie kent het niet?! Ook ik heb als kind hier uren en uren mee gespeeld en ook nu hebben we een Electro spel van Jumbo in de kast liggen. De Electro Wonderpen is een variant hierop die bedoeld is voor peuters en kleuters.

De Electro Wonderpen bestaat uit een puzzelboekje en de wonderpen. Als het antwoord goed is, brand er een lichtje op de pen en hoor je tevens een muziekje. Heb je het fout, dan doet de pen helemaal niets. Het puzzelboekje heeft het formaat van een ansichtkaart, heeft een ringbandje en bevat 18 puzzelpagina’s. Zeven kantjes met elk vier mini spelletjes en elf kantjes met een “grotere” puzzel.

De functie werkt op zich vanzelf. De puzzels bestaan uit illustraties waarbij je kind kleine raadsels op moet lossen. Alle opties hebben een zwarte stip waar je de wonderpen op moet drukken. Dit moet goed gebeuren zodat de punt helemaal ingedrukt wordt op de zwarte stip. Dit is even oefenen in het begin, maar went snel. Onder elk raadseltje staat in 4 talen wat er moet gebeuren. Soms is deze korte opdrachtomschrijving wel erg summier.

Electro Wonderpen is een leuk spelletje dat je kind vanaf 3 jaar zelf kan doen. Althans… Nadat ze weten wat de opdrachtjes in houden. Er is een versie voor jongens en eentje voor meisjes. De verkoopprijs van rond de € 10 is prima. Het enige wat jammer is aan deze speelset zijn de weinige opdrachtjes die er bij geleverd worden. Dit spelletje schreeuwt echt op uitbreidingssetjes van losse puzzelboekjes om volop verder te puzzelen.

Bestel je Electro Wonderpen hier>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share