Negen snelheden en een turbostand….. Nee, niet de nieuwste auto van Max Verstappen, maar de Braun Multimix 5 [review]

“Vroeger” hadden we een handmixer, waarbij je je spieren tot het uiterste kwelde voordat de slagroom goed was. Daarna kregen we een mixer, die je aan en uit kunt zetten en die het kloppen van bijvoorbeeld slagroom voor je doet. Daarbij moest ik wel afwisselen met links en rechts omdat hij zo zwaar was. En dan nu de volgende stap: het uitproberen van de MultiMix handmixer van Braun.

Hieronder de veelbelovende informatie over deze mooi uitgevoerde mixer:
Mix en klop erop los met deze HM 5100 WH handmixer. Met 750W vermogen, 9 variabele snelheden én een turbosnelheid houdt u optimale controle over het mixproces en behaalt u perfecte resultaten. De bijgeleverde garden en deeghaken helpen u uw ingrediënten gemakkelijk en snel te kloppen of te kneden. Ook is deze handmixer van Braun voorzien van een ergonomisch design en een flexibele snoer. Dankzij de SmartMix technologie kunt u de ingewikkeldste recepten zonder moeite bereiden. Bakken wordt écht leuk!

 

Maar…. Hoe bevalt hij “in het echt”?
Het mooie van die omschrijvingen is dat je er hoge verwachtingen van krijgt. Dat heb ik ook van recepten uit een kookboek, met name wanneer er van die stijlvolle foto’s bij staan. Wanneer ik iets probeer te bakken, lijkt het meestal niet op hetgeen de bedoeling was. Maar, omdat het vaak wel smaakt, heb ik mijn kinderen niet ontmoedigd om dingen in de keuken uit te proberen en inmiddels is mijn dochter echt goed geworden in het bakken van koekjes, cake en andere lekkere dingen.

 

Aan de slag
Zij ging dus de MultiMix uitproberen. En wat me opviel, voordat ik me uitlaat over het eindresultaat, is dat ze geen hulp vroeg bij het mixen. Meestal is het voor haar op een gegeven moment te zwaar en moet ik het overnemen, waarna zij weer zelf verdergaat. Bij deze mixer ligt het zwaartepunt duidelijk ergens anders, waardoor het echt de helft lichter lijkt en ook voor een meisje van 10 goed te doen is!

 

Mijn 10-jarige expert
Zelf zegt mijn dochter ook dat deze MultiMix 5 het veel beter doet. Ze zegt dat hij niet zo zwaar is wanneer je mixt, maar vindt ook de vele mogelijkheden om de snelheid af te stemmen op wat je nodig hebt een groot voordeel. Wanneer de ingrediënten nog maar net bij elkaar zijn, kun je met een lage snelheid beginnen en die kun je opvoeren tot je een snelheid hebt waardoor je een luchtig beslag krijgt. En omdat je het langer volhoudt, is het resultaat echt veel beter!

 

Het resultaat
Inmiddels is er al verschillende keren gebruik gemaakt van de MultiMix 5 handmixer van Braun en hebben we al cupcakes, nutella-koekjes en heerlijke cake gegeten. Hoewel het altijd al gesmaakt heeft wanneer mijn dochter iets bakt, is het deeg inderdaad luchtiger waardoor de cake er verfijnder uitziet en echt heel erg lekker is. Kortom: meer bakplezier en een beter resultaat!

 

Deeghaken
Ik heb eigenlijk nooit iets met deeghaken gedaan. Leek me bij voorbaat uitdraaien op een heleboel deeg wat zich om die deeghaak heen slingerde en zich genadeloos vastzette. Maar met deze deeghaken ga ik straks het avontuur aan: ik ga ze gebruiken om zelf pizzadeeg te maken en tegen oud & nieuw ga ik er oliebollenbeslag meet maken. Natuurlijk zal ik jullie van deze avonturen op de hoogte houden!

En weet je wat het allerhandigste is?
Dat vroeg mijn dochter aan me. Nadat ik alles wat ik in bovenstaande tekst heb opgenoemd, gaf ik het op. Dochterlief vertelde dat het allerhandigste aan de nieuwe mixer is dat je hem goed weg kunt zetten op z’n kant. En inderdaad, ik heb het zelf geprobeerd, hij blijft echt stabiel staan. Een groot voordeel ten opzichte van de mixer die we voorheen hadden, die dan deels op de rand van de mengkom balanceerde wat niet altijd even goed afliep. Kortom: op alle fronten een enorme vooruitgang!

 

De MultiMix 5 handmixer van Braun bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share