De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas [recensie]

verschrikkelijke-badmeester-jozua-douglas-recensie-copyright-trotse-moeders-1Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren?

Recensie
Mijn oudste zoon houdt niet zo van lezen. Informatieve boeken vindt hij wel interessant, maar de meeste informatie komt toch via beelden tot hem: National Geographic, Discovery Channel en natuurlijk internet. Een “gewoon” leesboek trekt hem niet, tenzij…. het hem triggert.

Meestal begin ik dan een boek waarvan ik denk dat hij het leuk zou kunnen vinden, voor te lezen. Wanneer hij het leuk vindt, pakt hij het na één hoofdstuk over en leest het vaak dezelfde dag nog uit. Wanneer hij het na een paar hoofdstukken niets vindt, hoef ik het niet meer aan te bieden, dan zal hij er niet doorheen komen.

De verschrikkelijke badmeester is zo’n boek wat meteen in de smaak viel. De aantrekkelijke cover en tekeningen van Elly Hees maken het al een leuk boek zonder nog maar een letter te hebben gelezen! Mijn zoon zat regelmatig hardop te lachen en had het boek in no-time uit.

De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas
Illustraties door Elly Hees
Hardcover, 207 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Andere boeken van Jozua Douglas:


Share

About Jennifer

Trotse Moeder van extra bijzondere kinderen. In mijn gezin heb ik te maken met diverse vormen van autisme, (extreem) hoge IQ's, handicaps, en combinaties daarvan. Maar vooral geniet ik van mijn mooie, lieve en bijzondere kinderen!

Check Also

Bureau SPEURNEUS 1 – Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er zijn boeken die leuk zijn voor kinderen om zelf te lezen, er zijn boeken …

Share
Share