Een stil geloof in engelen – literaire thriller

De woorden ‘literaire thriller‘ zie je regelmatig op boeken staan. En vaak zijn het prima thrillers, maar literair….  Een stil geloof in engelen is dat wat mij betreft wel, het is echt prachtig geschreven. Ik kan hier alvast al verklappen dat dit boek van mij de maximale score van 5 sterren krijgt!

Inhoud
Augusta Falls, Georgia, 1939. Joseph Vaughan hoort dat een meisje uit zijn klas op brute wijze is vermoord. Het blijkt de eerste in een reeks van moorden op jonge meisjes te zijn die het dorp gedurende een decennium in de greep zullen houden.

Joseph richt The Guardians op, een groep kinderen die vastbesloten is om de inwoners van het dorp te beschermen. De moordenaar wordt niet gevonden en machteloos moeten ze toezien hoe het ene slachtoffertje na het andere uit hun midden wordt weggerukt.

Pas vijftig jaar na de eerste moord, volgt er een ontknoping wanneer Joseph de confrontatie aangaat met datgene wat hem zijn hele leven achtervolgd heeft…

Een stil geloof in engelen is geschreven door R.J. Ellory, bevat in deze paperback editie 431 pagina’s en is uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Mening
In het boek wordt Joseph gevolgd, eerst als kind, later als volwassene. Zijn jeugd speelt zich af in de periode rond de Tweede Wereldoorlog, in een kleine gemeenschap waar mensen elkaar kennen. Joseph maakt veel mee en dat is beschreven op een manier dat je de onschuld van zijn leeftijd meekrijgt, maar ook de diepgang van zijn gedachten.

Een grote rol in zijn ontwikkeling spelen de moorden op jonge meisjes. Gruwelijke moorden waarbij geen spoor van een dader is. Jospeh voelt zich verantwoordelijk voor de bescherming van de kinderen uit het dorp en van zijn buurmeisje die extra zorg nodig heeft. Wanneer er toch kinderen overlijden, trekt hij zich dat persoonlijk aan.

Er zit zoveel in het boek, de relaties die Joseph aangaat, het verlies van zijn vader en later, op een heel andere manier, van zijn moeder. Een tijdsbeeld waarin een heleboel ontwikkelingen ook invloed hebben op de manier waarop mensen naar elkaar kijken en elkaar waarderen. Een aantal personen in Josephs leven maken zijn ontwikkelingen door en blijven een belangrijke rol spelen bij de dingen die hij meemaakt.

Er zitten veel lagen in dit boek, veel verhaallijnen die allemaal met Joseph te maken hebben of in ieder geval door Joseph op zijn eigen manier beleefd worden. En het is werkelijk prachtig geschreven. Kortom: lees dit boek! Ga het kopen (het is tijdelijk zeer aangenaam geprijsd) en geniet ervan. De maximale score van 5 sterren wordt niet zomaar gegeven, dit is echt een must-read!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

“Dansen in het donker”, thriller door René Appel [recensie]

In het genre van ‘Literaire Thrillers’ heeft René Appel inmiddels in het Nederlandse taalgebied naam …

Share
Share